pixel

Noma – nu som turguide

Det er de ansatte på verdens bedste restaurant, der anbefaler i ny guidebog.

kbh magasin

Fakta

'København fra Noma + Momondo'

En guidebog udgivet af Michelin-restauranten Noma og rejsesitet Momondo.

140 sider, vejl. pris 135,- kr.

Også udgivet på engelsk.

Den gambianske opvasker elsker Zoo, den irske souschef karaoke'er så tit som muligt på Sams Bar, og for kokken fra Århus er molen ved Nordhavn noget helt specielt.

Det kan læses i en ny København-guidebog, hvor Restaurant Noma for en gangs skyld ikke anbefales – men til gengæld selv står for alle anbefalingerne.

Det er nemlig det multinationale personale fra det verdensberømt nordiske gourmettempel for enden af Strandgade, der på 140 sider og folde-ud-kort deler ud af deres favoritspots i byen i 'København fra Noma + Momondo'.

Kvarterkendinge i lækkert format

Som titlen antyder, er den personlige guide til hovedstadens gemmer udgivet i samarbejde med den ligeledes københavnske rejsesøgemaskine Momondo.

Det handy lommebogsformat giver straks associationer til den lille sorte bog, hvori alle de fantastiske, personlige og virkelige underlige fortællinger med tiden er nedfældet med sirlige kragetæer.

Men her er de altså trykt på forhånd, og fortæller om alt fra gode steder at gå tur med hunden, til hvor du i de sene nattetimer kan købe et stykke pizzaslice, der smager som i New York.

Guiden er overskueligt opdelt i fem kapitler, der med indtegnet rutevejledning hver især omhandler en københavnsk bydel – Christianshavn, City, Nørrebro, Østerbro, samt Vesterbro/Frederiksberg.

Noma-kulten ser således endnu ikke ud til at have nået udkantsbydele som Sundbyerne, Valby eller evigt glemte Nordvest, der ellers rummer både Ungdomshuset, en gammel bolsjefabrik og rygeropdelte lejligheder.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
Verdens bedste restaurant ligger ikke længere på Christianshavn.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.
læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens liv

  • KBH+
  • København
​København kåres gang på gang som verdens bedste cykelby, men konkurrenterne puster os i nakken. Vi giver de to-hjuledes by et serviceeftersyn for at finde ud af, hvor godt det egentlig står til, og hvad der kan gøres bedre.