pixel

Nu vajer regnbueflaget altid over København

Den farverige fane for seksuelle minoriteter har fået permanent plads ved siden af rådhuset.

regnbueflag rådhuset

I 1989 blev det første registrerede partnerskab i verden mellem to mænd indgået på Københavns Rådhus. I 2014 blev det nyindrettede hjørne af Rådhuspladsen bag Lurblæserne omdøbt Regnbuepladsen, opkaldt efter det regnbuestribede flag, der er verdensomspændende symbol for seksuelle minoriter.

Og nu er regnbueflaget selv hejst over pladsen, hvor det permanent skal markere hovedstadens mangfoldighed og den fortsatte kamp for frisind og lige rettigheder verden over.

Det er foreningen Copenhagen Pride, der har fundet på, samlet ind til og sammen med kommunen rejst den nye høje flagstang på Regnbuepladsen.

Og det er også Copenhagen Pride, der sørger for, at regnbueflaget altid vil vaje i vinden i det mest centrale København – nogle dage om året dog udskiftet med andre af de faner, der repræsenterer særlige undergrupper i LGBTQIA-miljøet.

Fremover lever brolagte og ellers ganske granit-grå Regnbuepladsen dermed bedre op til sit farverige navn – klik her for mere om nyindretningen af det tidligere parkeringsareal mellem Vartov-bygningen og lurblæserne.

Regnbueflagets oprindelige designer Gilbert Baker døde tidligere i år. Han syede det første i 1978 i anledning af Gay Freedom Day Parade i San Francisco.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling