pixel

Nu vajer regnbueflaget altid over København

Den farverige fane for seksuelle minoriteter har fået permanent plads ved siden af rådhuset.

regnbueflag rådhuset

I 1989 blev det første registrerede partnerskab i verden mellem to mænd indgået på Københavns Rådhus. I 2014 blev det nyindrettede hjørne af Rådhuspladsen bag Lurblæserne omdøbt Regnbuepladsen, opkaldt efter det regnbuestribede flag, der er verdensomspændende symbol for seksuelle minoriter.

Og nu er regnbueflaget selv hejst over pladsen, hvor det permanent skal markere hovedstadens mangfoldighed og den fortsatte kamp for frisind og lige rettigheder verden over.

Det er foreningen Copenhagen Pride, der har fundet på, samlet ind til og sammen med kommunen rejst den nye høje flagstang på Regnbuepladsen.

Og det er også Copenhagen Pride, der sørger for, at regnbueflaget altid vil vaje i vinden i det mest centrale København – nogle dage om året dog udskiftet med andre af de faner, der repræsenterer særlige undergrupper i LGBTQIA-miljøet.

Fremover lever brolagte og ellers ganske granit-grå Regnbuepladsen dermed bedre op til sit farverige navn – klik her for mere om nyindretningen af det tidligere parkeringsareal mellem Vartov-bygningen og lurblæserne.

Regnbueflagets oprindelige designer Gilbert Baker døde tidligere i år. Han syede det første i 1978 i anledning af Gay Freedom Day Parade i San Francisco.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling