pixel

Ny borgmester er grøn og til cykler

Byens nye Teknik- og Miljøborgmester tager plads.

kbh magasin

København har fået en ny Teknik- og Miljøborgmester, og navnet er Ayfer Baykal. Den 34-årige socialpædagog overtager borgmesterstolen fra Bo Asmus Kjeldgaard, der sidste uge forlod både den og rådhuset efter en afsløring af, at han reelt har haft bopæl i Frederiksberg Kommune.

Ayfer Baykal er født og opvokset på Østerbro og er datter af to tyrkiske indvandrere der kom til Danmark i 1960'erne. Den øvrige presse har naturligvis allerede spurgt til hendes boligforhold, og SF'eren har beroliget med, at hun skam bor i København. Faktisk på samme gade på Østerbro som hun voksede op på.

Landets første? Flere medier har hæftet sig ved den nye borgmesters tyrkiske rødder, og hun er allerede blevet udnævnt til landets første borgmester med indvandrerbaggrund. Det er dog ikke helt sandt, da tidligere skole- og kulturborgmester Tom Ahlberg, også fra SF, rent faktisk var indvandrer fra Sverige og var svensk statsborger.

Denne lille detalje har dog ikke afholdt flere tyrkiske medier fra at vise stor interesse for, at Danmark hovedstad nu har en borgmester med netop tyrkisk baggrund, selv om hun altså er født på Østerbro.

Hvad nu? Ayfer Baykal har dårligt sat sig i stolen endnu, men er naturligvis blevet aftvunget svar om hendes fremtidige politik. Nogle af de punkter hun har nævnt i det seneste døgns interviews er:

Styrke cyklisternes vilkår Grønne områder Klimavenligt byggeri Attraktive idrætsfaciliteter i alle bydele Mere metro, også til Brønshøj, Tingbjerg og Nordhavn Betalingsring om København, så det koster penge at køre sin bil ind i byen Ikke mere overfladeparkering Eventuelt billigere kollektiv trafik

Populært valg Ayfer Baykal er på Rådhuset kendt som lidt af en slider, der ikke er bange for at tage de hårde diskussioner. Og det har gjort hende ganske populær.

Faktisk var hun den af SFs kandidater, der fik flest personlige stemmer ved seneste kommunalvalg - også flere end spidskandidaten, den nu afgåede Bo Asmus Kjeldgaard, der har holdt sig helt væk fra pressen siden han forlod posten.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens rum