pixel

Ny finger til flere fly i Kastrup

Lufthavnen åbner største udvidelse i 21 år

Kastrup Lufthavn finger

De seneste måneder er visse af Kastrups passagerer ankommet til en byggeplads. Turen fra gate til bagageafhentning er gået over afdækningspap og forbi elektrikere i færd med at trække tykke ledningsbundter ud af loftet.

Men nu er 1. etape af lufthavnens nye Finger E afsluttet, og der er åbnet for alle 24.000 m² — den største afsluttede udvidelse af lufthavnen siden Terminal 3 stod færdig i 1998.

Fingeren laver en bedre forbindelse mellem hovedbygningen og den allerede eksisterende Gate F — og er fordelt over fire etager. Nederst er der afgang, og på 2. sal bevæger de netop ankomne sig ind mod deres bagage i Terminal 3.

På deres færd kommer de henover tre svævende gangbroer, hvor de kan kigge direkte ned på dem der er på vej til at rejse ud — og enten glæde sig over at være landet i København, eller ønske sig ned i stueetagen med et frisk boardingpas i lommen.

Inspirationen til den nye Finger E har arkitekterne hos Vilhelm Lauritzen hentet i Terminal 2 fra 1960, der også byder på gangbroer, som løber gennem et stort, åbent rum. Undersiden af de stramt designede gangbroer og balkoner er beklædt med træ, og det vil ikke være forkert, at kalde designet 'nordisk'.

Finger E er dog ikke færdig. Faktisk er den netop åbnede fase kun den første af i alt tre. I de næste to vil der blive tilbygget kapacitet til langdistanceruter ud af Europa. 

Den færdige Finger E vil indeholde i alt otte af de behagelige gates, hvor man går direkte fra bygningen ud i flyet — og 15 af dem der kræver en tur ud på asfalten med efterfølgende transport i bus, såkaldte bus gates

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Lufthavnenes svar på Netto er i fuld gang med at blive opført ude i Kastrup. Prisbevidste rejsende kan fra det sene efterår indtage lavpristerminalen Swift.

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling