pixel

Nye Bohr'er starter her

Spritnyt byggeri skal danne bro mellem Østerbro og Nørrebro – og huse såvel nutidige som fremtidige eksperter

kbh magasin

Fakta

Niels Bohr Science Park

Byggeriet bliver 45.000 kvadratmeter og koster 1,25 mia. kr.

Etape 1, som omfatter byggeriet i Universitetsparken øst for Jagtvej, ventes klar i 2014. Etape 2, som omfatter det halvt så store byggeri vest for Jagtvej, ventes klar i 2015.

Det er et team bestående af Rambøll, Vilhelm Lauritzen Architects, Christensen & Co Arkitekter, GHB Landskabsarkitekter og Collin Gordon and Associates fra USA der har tegnet byggeriet.

Som Magasinet KBH tidligere har skrevet er der en helt ny vidensbydel kaldet Nørre Campus undervejs på Nørrebro. En bydel hvor universitetet er i centrum, men i modsætning til tidligere tider ikke lukker af for omverdenen. Forskerghettoer er man ikke interesseret i her.

Nu er udformningen af et af de helt store byggerier i den nye bydel blevet besluttet, nemlig Niels Bohr Science Park. En uddannelsesinstitution der kommer til at sprede sig fra Universitetsparken og på tværs af Jagtvej, og som skal udklække fremtidens matematikere, kemikere, fysikere og dataloger.

NBScienceinde.jpg

Det er et hold bestående af Rambøll, Vilhelm Lauritzen Architects, Christensen & Co Arkitekter, GHB Landskabsarkitekter og Collin Gardon and Associates fra USA der har vundet kampen om at slå stregerne til den 45.000 kvadratmeter store bygning. Ikke mindre end 1,25 milliarder er der afsat til at opføre det nye universitetsbyggeri som man venter står helt klar i 2015.

Dommerne roste blandt andet vinderforslaget for at koble de to bygninger, som skal ligge på hver sin side af Jagtvej, sammen på en fin måde. Blandt andet ved hjælp af en såkaldt skywalk, så man kommer til at gå svævende over den stærkt trafikerede vej.

Byggeriet er første led i regeringens plan om at modernisere universiteternes laboratorier. I alt fem teams var inviteret til at deltage i konkurrencen heriblandt Henning Larsen Architects og schmidt hammer lassen.

Mest læste

relaterede
artikler

København skal ha’ en vaskeægte vidensbydel befriet for markmentalitet og forskningsghettoer. De fem bedste idéforslag er netop udpeget

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling