pixel

Nyt Nordhavn atter i modvind

kbh magasin

Der er de naboer, som byder velkommen med nybagt kage og frisklavet kaffe. Og så er der de naboer, der sender sin glubske hund i hælene på dig, i håb om at du aldrig flytter ind.

Gentofte Kommune må siges at tilhøre sidstnævnte kategori. I hvert fald når det kommer til københavnernaboen, Nordhavn, der efter planen skal omdannes til en kæmpe kanalbydel med havnebad, vindmøllepark og supercykelstier

For udsigten til Nordhavns kommende vindmøllepark med i alt 150 kystvindmøller, har fået Gentoftes viceborgmester, Ejvind Vesselbo – der ikke uvæsentligt også indtager pladsen som Venstres miljøordfører i Folketinget – til at klage til transportminister (og partifælle) Hans Christian Schmidt.

Spørger man Vesselbo, vil vindmøllerne nemlig både skæmme gentofteborgernes udsigt, ødelægge naturen og larme. Og noget tyder på, at klagerne har virket, for i næste uge vil transportministeren efter sigende fremlægge et lovforslag, som spænder ben for opførslen af de omstridte vindmøller.

Men lovforslaget stopper som tidligere fortalt ikke der. Det nye Nordhavns størrelse, der efter planen skulle rumme 40.000 beboere og ditto arbejdspladser, har nemlig også fået Gentofte til at protestere, og lovforslaget vil derfor lægge op til, at projekt Ny Nordhavn skal skrumpe ind til blot 5-10 procent af de oprindelige planer.

I parentes bemærket kunne syv ud af 10 københavnere ifølge en dugfrisk undersøgelse fra Københavns Energi godt leve med udsigt til vindmøller. Men det forholder sig åbenbart anderledes, når man bor i Gentofte.

Læs mere om det obstruerende lovforslag hos DR P4 København

Læs mere om københavnernes følelser for vindmøller hos Politiken

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?
læservision
Nordhavn
Nordhavn skal have et nyt vartegn. En gigantisk figur i træ af en trind Bademester, der kan skubbes i vandet ved en fælles indsats.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling