pixel

Spansk hotelkæde indtager Ørkenfortet efter Hilton-retræte

Der er fundet en ny hoteloperatør til det planlagte luksushotel i Nordeas tidligere hovedkontor på Christianshavn

ørkenfortet hotel

Efter at Nordea i 2017 omgrupperede til sit nye hovedkvarter i Ørestaden, fremlagde ATP Ejendomme en slagplan for storbankens tidligere hovedsæde, “Ørkenfortet” i Strandgade på Christianshavn.

Nu skulle Palle Suensons modernistiske kontorbygning — der blev opført mellem 1957 og 1962 som hovedsæde for B&W — ombygges til luksushotel

I første omgang indgik ATP Ejendomme en alliance med BC Hospitality Group om at omdanne bygningen til et nyt femstjernet Hilton-hotel, men i november sidste år foretog BC et taktisk tilbagetog på grund af en forsinket byggetilladelse og usikkerhed om projektets økonomi.

ATP Ejendomme opgav dog ikke kampen, og nu har en ny hoteloperatør meldt sig klar til at indtage Ørkenfortet. Det drejer sig om den multinationale hotelkæde NH Hotel Group, der har hovedsæde i Madrid og driver hoteller i 28 lande.

Da ATP allerede er nået langt med ombygningen fra kontorbygning til hotel, overtager NH Hotel Group det grundlæggende koncept fra det oprindelige projekt. 

Det vil sige, at der fortsat bliver tale om et femstjernet hotel med 394 værelser, og at renoveringen og ombygningen bliver gennemført efter Arkitema Architects’ oprindelige plan.

Ombygningen kommer blandt andet til at omfatte en mere åben facade i gadeplan og ud mod havnepromenaden, en ekstra tageetage samt en tilbygning i glas ovenpå den lave, fremskudte del af bygningen ud mod Torvegade og havneløbet, der har inspireret til øgenavnet "Ørkenfortet".

Det forventes fortsat, at omdannelsen fra kontorbygning til luksushotel er gennemført i 2021.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling