pixel

Fra bank til luksushotel: Ørkenfortet genåbner

Den 1. september åbner Christianshavns nye, 5-stjernede hotel. Nordeas gamle hovedsæde har fået panoramaetage og glastilbygning, og ny trappe leder fra Torvegade til havnen.

NH Hotel Copenhagen i Strandgade

For efterhånden små fem år siden flyttede Nordea fra Strandgade til virksomhedens nye kæmpedomicil med udsigt til Amager Fælled. 

Siden har havnefrontens tidligere bankhovedkvarter, også kendt som 'Ørkenfortet', undergået en omfattende ombygning. Og når sommer bliver til efterår, slår den nye beboer — et 5-stjernet luksushotel — dørene op.

394 værelser ud mod kanalen

Det kasseformede og modernistiske Ørkenfortet har været Knippelsbros nabo siden 1960’erne:

Først som hovedsæde for skibsværftet B&W — og siden 80'erne som bankgigant.

Det er den internationale hotelkæde NH Hotel Group, der udvider i Danmark og i samarbejde med bygningens ejer, ATP Ejendomme, nu tager Ørkenfortet ind i en ny fremtid som hotel.

Udover 394 værelser og suiter bærer de godt 29.000 etagemeter flere restauranter, en hotelbar, loungeområde, yogarum og 900 m2 events og konference-lokaler.

Ny trappe mod havnefronten

Man vil godt kunne genkende det tidligere Nordea-hovedsæde, når man bevæger sig forbi.

Bag ombygningen står Arkitema og Henning Larsen Architects, der i slutningen af 90'erne tegnede striben af Nordeas nybyggerier langs kajen — lige ved siden af det gamle 'fort'.

Og de to tegnestuer har ladet en hel del af den Palle Suenson-tegnede bygning fra 1962 bestå.

Bankens blå logo er forsvundet fra toppen, men meget af betonkonstruktionen er bevaret, og de nye facadesten er rent faktisk genbrug af materialer fra den indvendige nedrivning — formet til nye sten meget lig de tidligere.

Men facaden er blevet åbnet op med hoteltypiske, udadvendte funktioner som reception og restaurant — og den almindelige københavner vil nok være glad for den nye, brede trappe langs Knippelsbro, der giver direkte adgang til kajen fra Torvegade.

Tidligere har der ikke været forbindelse mellem Christianhavns hovedgade og havneløbet på denne side af Knippelsbro, som derfor ofte har virket lidt forladt. Den nye trappe vil utvivlsomt være med til at skabe et mere levende byrum langs vandet. 

Med i forvandlingen er også en ekstra tagetage med udsigt over København gennem nye panoramavinduer.

I gadeplan har den lave, fremskudte del af bygningen ud mod Torvegade og havneløbet — der har inspireret til øgenavnet 'Ørkenfortet' — også fået en ny 1. sals overbygning i glas på den oprindelige betonbase.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling