pixel

Ombyg København i Minecraft

kbh magasin

Føler du, at der mangler en skyskraber på Rådhuspladsen eller en badesø nede foran din Vesterbro-lejlighed? Så kan du nu selv udbedre manglerne i den nye virtuelle version af København i computerspillet 'Minecraft'.

Som det første land i verden er hele Danmark genskabt i det hyperpopulære bygge-spils karakteristiske, kantede 3D-grafik – vel at mærke baseret på virkelighedens geografiske data og i størrelsesforholdet 1:1.

Dermed kan du frit bevæge dig rundt i København, finde dit egen gade, og så bygge til og rive ned som på hvilken som helst anden bane i Minecraft.

Der er Geodatastyrelsen, der har programmet hele Danmark til en Minecraft-verden, for at illustrere de muligheder, der ligger gemt i frie geodata. Du kan enten hente kortudsnit på 10 x 10 kilometer ned til din egen computer eller ombygge hele landsdele sammen med andre spillere online.

Se hvordan hos Geodatastyrelsen

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling