pixel

Ombyg København i Minecraft

kbh magasin

Føler du, at der mangler en skyskraber på Rådhuspladsen eller en badesø nede foran din Vesterbro-lejlighed? Så kan du nu selv udbedre manglerne i den nye virtuelle version af København i computerspillet 'Minecraft'.

Som det første land i verden er hele Danmark genskabt i det hyperpopulære bygge-spils karakteristiske, kantede 3D-grafik – vel at mærke baseret på virkelighedens geografiske data og i størrelsesforholdet 1:1.

Dermed kan du frit bevæge dig rundt i København, finde dit egen gade, og så bygge til og rive ned som på hvilken som helst anden bane i Minecraft.

Der er Geodatastyrelsen, der har programmet hele Danmark til en Minecraft-verden, for at illustrere de muligheder, der ligger gemt i frie geodata. Du kan enten hente kortudsnit på 10 x 10 kilometer ned til din egen computer eller ombygge hele landsdele sammen med andre spillere online.

Se hvordan hos Geodatastyrelsen

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling