pixel

Rundetårn i SimCity

kbh magasin

Hæder og anerkendelse til arkitektur kan komme i mange former, og i visse kredse bliver det ikke større end den ære, der nu er tilfaldet Christian IV's gode, gamle Rundetårn: At komme med i bybygnings-computerspillet 'SimCity'.

Med det legendariske simulator-spil har millioner af wanna-be borgmestre siden 1989 opbygget, udbygget og ofte groft udnyttet deres egne virtuelle byer. Og i den nyeste, sjette udgave af 'SimCity' kan de altså vælge at bygge sig et Rundetårn som i København. Det gavner turismen.

Også rådhuset i Stockholm og operahuset i Oslo er kommet med i det fine selvskab af landemærker, som man kan opgradere sin by med. Uden at skulle afgive helt lige så mange ressourcer som for Empire State Building, Eiffeltårnet eller Big Ben.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

relaterede
artikler

Japansk kunstner bygger træinstallation henover toppen af Rundetårn – og en 130 meter lang rutsjebane ned ad sneglegangen.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling