pixel

Donkey Kong lever!

I en tidslomme på Jægersborggade er videospillene fra de gyldne arkade-dage tilbage.

kbh magasin

Fakta

Chassis Arcade

Baglokalet hos Æter
Jægersborggade 50, Kbh N

Åbningstider:
Tir-tor 14–20
Fredag 16–20
Lørdag 11–20

Pris: 2-5 kroner for arcade-maskinerne og 10 kroner for pinball.

Det er tilladt at medbringe egen mad og drikkevarer, så længe det ikke generer butikkens kunder.

Fakta

Spiltitler i Chassis Arcade p.t.

'1943 – The Battle of Midway'
'Area 51'
'Bomb Jack'
'Class of 1812' (pinball)
'Donkey Kong'
'Flash' (pinball)
'Outrun'
'Missile Command' (kommer snart)
'Mortal Combat'

Det er ikke til at se det, hvis man ikke ved det. Men baglokalet i pladebutikken Æter i Jægersborggade 50 gemmer på en tidsmaskine, der tager dig med tilbage til 80’ernes grillbarer og spillehaller. Chassis Arcade er Københavns første retrospillearkade og byder på ikke mindre end syv gamle arkadespil-maskiner, med klassiske titler som 'Donkey Kong' og '1943', og to flipper-maskiner.

Der er ikke mere plads end på en mindre kinagrill, men størrelsen ser Chrisstoffer Daniel Paluszewski, Julian Roland Andersen og Laust Palbo Nielsen, der står bag arkaden, som en fordel. På den måde kommer brugerne nemlig tættere på hinanden, når de spiller, og atmosfæren bliver om muligt endnu mere social.

Klientellet er alt lige fra hipsteren til familiefaren, der har taget børnene med for at vise, hvad han fik sin ungdom til at gå med. Chassis Arcade har haft besøg af både polterabend-grupper, folk på første date, og en mor, der inviterede sin søn derned, fordi han netop var kommet ind på drømmestudiet som spiludvikler.

arkade5lille.jpg

Piger også velkomne

”Vi ønsker at skabe en stemning som både byder velkommen til feststemte gæster og til gamers, som ønsker at sætte seriøse high-scores”, siger drengene. Derudover er der naturligvis stamkunderne, der nyder at komme og spille i retroarkaden både på grund af fællesskabet og konkurrenceelementet.

”Mange kommer alene. Arkaden er et socialt sted, hvor du ikke behøver være social på forhånd, som når du for eksempel går på café, hvor det kan være svært at komme alene”, siger Chrisstoffer.

Men det også er helt i orden udelukkende at komme for at game uden at være social. Og det er absolut ikke kun drenge, der besøger stedet. Overraskende mange piger finder vej til arkaden både alene og sammen med deres kærester.

arkade2lille.jpg

Ikke et museum

I 80’erne og 90’erne lukkede mange spillearkader ned, da folk begyndte at spille videospil hjemmefra i stedet for at opsøge spiloplevelsen i det offentlige rum. Men drengene bag Chassis Arcade mener stadig, at det sociale konkurrenceelement og fællesskabet, som fås i arkaden, er vigtigt for spillerne. Her mødes folk og snakker sammen mellem og efter spillene, og mange starter en aften i byen med at mødes til et par spil i retrospillehallen.

Drengene er enige om, at selvom man chatter med hinanden, når man spiller online, er det ikke det samme som at være i rum med andre, der deler passionen for spillene. Drømmen hos Chassis i Jægersborggade er, at arkadespillene igen bliver så udbredte, at de ikke kun bliver tænkt på som et nostalgisk indslag.

”Vi vil ikke have, at folk skal synes, at det er det gamle, men at det er det nye.”

Hvis det står til Chassis, skal arkadespillene ikke stå på et museum og samle støv, men skal ud i Danmark og bruges af folk. Og noget tyder på, at interessen for spillene er ved at brede sig igen. På det seneste har Chassis udlånt to maskiner til hard rock-klubben Sin City i Kødbyen og er også ved at lave et samarbejde med Distortion-gadefestivalen om at låne et par af maskinerne ud.

arkade8lille.jpg

Har du 2 kr?

Det er ikke meget, man kan få for 2 kroner i dag, men hos Chassis Arcade er priserne holdt på et niveau, hvor alle skulle kunne være med, når de fleste af maskinerne koster en tokrone per spil.

”Vi ved godt, at vores drøm ikke gør os rige, men det er vigtigere for os, at folk har råd til et ekstra spil, end at vi tjener penge” siger drengene.

Hvis du kigger forbi retroarkaden lørdag formiddag, dumper du ind lige midt i den ugentlige Hangover VHS hygge. Hver lørdag fra klokken 11 kan tømmermændsramte kunder nemlig komme forbi og stene til en gammel karate eller sci-fi film, som bliver afspillet på ægte VHS-bånd. Desuden arrangeres månedlige turneringer på både pinball- (med VM-point) og arkade-maskinerne, som du kan tilmelde dig via arkadens Facebook-side.

Foreløbig har Chassis Arcade åbent fra tirsdag til lørdag, men det er planen, at søndag inden længe vil blive træningsaften, hvor man for et mindre beløb kan spille frit på maskinerne, mens man udveksler tricks til at opnå en højere score.

arkade9lille.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling