pixel

Stribe i Ørestad City afsluttes med storkarré

154 boliger fordelt over otte etager lægger sig ind i områdets tradition for massive byggerier.

CF Møller Ørestad City boligblok

I den del af Ørestad City der ligger klemt inde mellem Byparken og Bellakvarter er kun én byggegrund i dag ubebygget.

Det vil den dog ikke være meget længere, og dermed vil hele denne stribe af Ørestad i 2023 være fuldt udbygget.

Ikke så overraskende, når vi er på disse kanter, vil den nye boligkarré — C.F. Møllers Have — være af en anseelig størrelse.

154 nye boliger vil finde vej ind på i alt 12.000 kvadratmeter fordelt over otte etager.

Formmæssigt lægger Årstiderne Arkitekter sig også ind på velkendt terræn. Betonbyggeriet beklædes med en facade af brunlige teglsten og opføres ovenpå en 2-etagers P-kælder med plads til 130 biler.

Mod gaderummet vil beboerne — når vinden tillader det — kunne læne sig op ad gelænderet på deres smalle, franske altaner, mens de slubrer deres Gevalia-kaffe fra Field's blot et par hundrede meter væk.

På bagsiden kommer der anderledes dybde i altanerne. Facaderne mod det grønne gårdrum domineres af både svalegange og af den type påsatte altaner, der ses på store dele af det københavnske nybyggeri i disse år.

Som også ganske populært for tiden er hele ejendommen forbeholdt lejeboliger — i dette tilfælde med mindre lejligheder særligt rettet mod singler, unge par og seniorer.

Kontor i stuen

Lidt mere utraditionel er underetagen. Corona-situationen har gjort mange af byens stuer og soveværelser til arbejdsværelser, men allerede inden den igangværende pandemi tilbragte flere og flere i hvert fald noget af deres arbejdstid væk fra traditionelle kontorer.

I C.F. Møllers Have har man funderet lidt over det fænomen, og i stueetagen vil der derfor være kontorarbejdspladser til ejendommens beboere — passende for den yngre målgruppe, der ofte i højere grad end de midaldrende arbejder digitalt og projektbaseret.   

Der er byggestart i Ørestad City om få dage — her i marts, og de første beboere kan rykke ind i Ørestads seneste storbyggeri sidst i 2023. 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling