pixel

Det gamle og nye Sydhavn mødes i første etape af nyt boligkvarter

400 bæredygtige boliger til både familier og singler samt et plejecenter og en børneinstitution i første bølge af byggeri i det nye boligområde Sydhavnsgade Kvarter.

nye boliger sydhavnsgade kvarter

Gule mursten og sadeltage i rød tegl. Der bliver sendt tydelige hilsner til det gamle Sydhavnens klassiske boligkarréer med de første bygninger i det nye Sydhavnsgade Kvarter.

Referencerne til den gamle del af bydelen er da også helt passende. Det kommende Sydhavnsgade Kvarter har hidtil været et erhvervsområde, der sammen med den trafikerede Sydhavnsgade fungerede som et utilnærmeligt grænseland mellem de gamle arbejderkvarterer i Kongens Enghave og de nye boligområder på Teglholmen og Sluseholmen.

Det kommende kvarter vil udviske en stor del af dette grænseland og medvirke til at binde nyt og gammelt lidt bedre sammen.

Og nu bliver første etape af det nye kvarter så skudt i gang med byggeriet af tre nye karrébygninger med 28.000 m2 boliger, et plejecenter på 9.500 m2 og en kommunal børneinstitution på 2.900 m2.

Boligerne er tegnet af Årstiderne Arkitekter med inspiration fra både Sydhavnens traditionelle arkitektur og områdets industrielle fortid. De tre bygninger får hver sin arkitektoniske identitet med et miks af sadeltage og flade tage med fælles tagterassser. 

Bygningerne bliver op til seks etager høje og kommer til at rumme omkring 400 lejligheder i størrelser fra et til fem værelser, så både bolighungrende singler og familier kan finde et passende hjem i det nye kvarter.

De tre bygninger med boliger bliver opført ud mod Borgmester Christiansens Gade, der leder op til den kommende metrostation på Mozarts Plads, og som i forbindelse med projektet bliver omdannet til en grøn gade med træer. 

Bæredygtighed tænkt ind fra starten

Kvarterets kommende plejecenter er tegnet af Vandkunsten, der også står bag helhedsplanen for hele det nye boligområde. Plejecenteret, som opføres ud mod tungt trafikerede Sydhavnsgade, vil blandt andet blive kendetegnet ved en karakterisk grøn altangang.

Ifølge ejendomsinvestoren NREP og udviklingsselskabet AG Gruppen, der står bag anlæggelsen af det nye kvarter, er bæredygtighed tænkt ind i projektet fra begyndelsen — både i form af grønne byggematerialer og lavt energiforbrug, og ved at tænke biodiversitet og beboerfællesskab ind i det samlede projekt.

De to virksomheder har tidligere stået bag projekter som Upcycle Studios og Ressourcerækkerne i Ørestad og har i fællesskab opført over 1.000 boliger. NREP har desuden tidligere samarbejdet med Årstiderne Arkitekter om “ultra-urbaniseringsprojektet” Himmelbyen i Ørestad.

Byggeriet i det kommende Sydhavnsgade Kvarter skal efter planen begynde senere i år, og det forventes, at de første boliger er klar til indflytning allerede i 2022.

I 2024 bliver det nye kvarter forbundet med resten af byen, når Sydhavnsmetroen efter planen åbner med to nærliggende stationer: Mozarts Plads på den 'gamle' side og Sluseholmen på den 'nye' side af al trafikken på Sydhavnsgade. 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling