pixel

Parkmuseerne springer ud

Københavns egen museumsmil invier sig selv med koordinerede udstillinger om blomster.

kbh magasin

Fakta

Parkmuseerne

Et samarbejde mellem, og en ny fællesbetegnelse for:

Statens Museum for Kunst
Rosenborg Slot
Statens Naturhistoriske Museum
Filmhuset
Davids Samling
Den Hirschsprungske Samling

Det har sådan set længe ligget der, Københavns museumskvarter med Øster Voldgade som akse. Men fra nu af slår de seks museer omkring byens centrale parker også officielt armene om hinanden og kalder sig for Parkmuseerne.

Statens Museum for Kunst, Rosenborg Slot, Statens Naturhistoriske Museum (det vil sige Botanisk Have og Geologisk Museum), Filmhuset, Davids Samling og Den Hirschsprungske Samling ligger alle i gåafstand af hinanden mellem Kongens Have, Botanisk Have og Østre Anlæg. Det er det naboskab, der skal udnyttes til at få Parkmuseerne til klinge lige så genkendeligt som Museum Mile, Museumsinsel eller Museumsquartier.

Fælles billet på vej

”Med samlet set en million besøgende på de seks museer, og tre millioner parkgæster om året, er der i området et grundlag for at udvikle et enestående museumskvarter, hvor man kan opleve det bedste fra kunstens og naturens verden. Med samarbejdet ønsker vi, at skabe et museumskvarter på lige fod med dem man finder i andre storbyer som Berlin og Wien,” siger Karsten Ohrt, formand for Parkmuseerne og direktør for Statens Museum for Kunst.

Under den nye paraply vil Parkmuseerne skabe koordinerede udstillinger og være fælles om kulturelle begivenheder og markedsføring. Kommende fælles skiltning og andre tiltag ude i byen skal samtidig få området til også at ligne et sammenhængene museumskvarter på gaden, ikke kun på turistkortet.

Fælles billet- og fordelsordninger er også i støbeskeen men lader vente på sig lidt endnu, så du må op med lædderet seks gange, når Parkmuseerne indvier sig selv med seks udstillinger under det fælles tema ”blomster”:

Davids SamlingFlora Islamica - plantemotiver i islamisk kunst 22. marts - 27. oktober 2013

Den Hirschsprungske SamlingBlomstringstid: Ring, Syberg og Slott-Møller 19. marts – 23. juni 2013

FilmhusetUdstilling af stills (filmfotografier) og visninger af film, hvor blomster spiller en væsentlig rolle 19. marts - 9. april 2013

Rosenborg SlotViden skaber kunst - Blomster på Rosenborg Slot 21. marts - 23. juni 2013

Statens Naturhistoriske MuseumFlora Danica 20. marts 2013

Statens Museum for KunstBlomster og Verdenssyn 22. marts – 20. oktober 2013

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling