pixel

Posttårnene er på vej i hjertet af København

Se de nye tegninger af Postgrunden, hvor 10 runde tårne i op til 115 meters højde nu har fået den indledende godkendelse af et smalt flertal af byens politikere.

postgrunden tietgensbroen

Det omdiskuterede multimilliard-byggeri af et nyt business district med en hel stribe af højhuse er nu Københavns officielle fremtidsplan for Postgrunden.

Når hovedstadens udtjente postterminal lige bag Hovedbanegården er revet ned, skal den senest i 2021 være erstattet af et nyopført kvarter med masser af kontorer, hotellejligheder og udsigtsboliger.

Kort
Postgrunden

10 runde tårne i 28 til 115 meters højde langs baneterrænet, en stor domicil-bygning langs Bernstorffsgade samt en række offentlige pladser og byhaver inde imellem dem. Det er hovedelemenerne i den startredegørelse, som Borgerrepræsentationen har vedtaget skal gå videre i processen og danne forlæg for en ny lokalplan for Postgrunden.

Efter at have været nedstemt to gange i Københavns Kommunes politiske udvalg blev tredje gang altså lykkens gang for posttårnene – men i følge Magasinet KBHs oplysninger med et ganske smalt flertal på 29 mod 24 af de fremmødte borgerrepræsentanter.

Dermed er der sandsynligvis dækket op til en del yderligere byplanlægningsdrama om Postgrunden, inden tårnene kan begynde at rejse sig. For på vejen inden første spadestik ligger nu den egentlige lokalplansproces med flere borgerhøringer og mange flere kommunale afstemninger.

Bag posttårnene står pensionsselskabet Danica, der forventer at poste op mod fem milliarder kroner i Postgrunden – den tidligere annoncerede investerings-makker Blackrock er ikke længere med i projektet.

Den optimistiske tidsplan fra Danica Ejendomme lyder, at lokalplanen kan ligge færdig og endeligt vedtaget inden efteråret 2017, og at alle posttårnene står rejste i 2020-21.

Klik her og se mange flere detaljer om planen for Postgrunden på Magasinet KBH

Emner

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling