pixel

Posttårnene er på vej i hjertet af København

Se de nye tegninger af Postgrunden, hvor 10 runde tårne i op til 115 meters højde nu har fået den indledende godkendelse af et smalt flertal af byens politikere.

postgrunden tietgensbroen

Det omdiskuterede multimilliard-byggeri af et nyt business district med en hel stribe af højhuse er nu Københavns officielle fremtidsplan for Postgrunden.

Når hovedstadens udtjente postterminal lige bag Hovedbanegården er revet ned, skal den senest i 2021 være erstattet af et nyopført kvarter med masser af kontorer, hotellejligheder og udsigtsboliger.

Kort
Postgrunden

10 runde tårne i 28 til 115 meters højde langs baneterrænet, en stor domicil-bygning langs Bernstorffsgade samt en række offentlige pladser og byhaver inde imellem dem. Det er hovedelemenerne i den startredegørelse, som Borgerrepræsentationen har vedtaget skal gå videre i processen og danne forlæg for en ny lokalplan for Postgrunden.

Efter at have været nedstemt to gange i Københavns Kommunes politiske udvalg blev tredje gang altså lykkens gang for posttårnene – men i følge Magasinet KBHs oplysninger med et ganske smalt flertal på 29 mod 24 af de fremmødte borgerrepræsentanter.

Dermed er der sandsynligvis dækket op til en del yderligere byplanlægningsdrama om Postgrunden, inden tårnene kan begynde at rejse sig. For på vejen inden første spadestik ligger nu den egentlige lokalplansproces med flere borgerhøringer og mange flere kommunale afstemninger.

Bag posttårnene står pensionsselskabet Danica, der forventer at poste op mod fem milliarder kroner i Postgrunden – den tidligere annoncerede investerings-makker Blackrock er ikke længere med i projektet.

Den optimistiske tidsplan fra Danica Ejendomme lyder, at lokalplanen kan ligge færdig og endeligt vedtaget inden efteråret 2017, og at alle posttårnene står rejste i 2020-21.

Klik her og se mange flere detaljer om planen for Postgrunden på Magasinet KBH

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling