pixel

Udenrigshæder til City og NV

kbh magasin

Et par unge københavnske bygninger har hentet mere fin udenlandsk hæder til byens efterhånden temmelig crowdede arkitekturpris-kaminhylde.

Krystallen ved Kalvebod Brygge er blevet kåret som årets kontorbyggeri af læserne af ArchDaily, verdens største arkitekturnetværk. Krystallen er en udvidelse af Nykredits hovedkvarter og er udtænkt af Schmidt Hammer Lassen Architects – klik her for mere om Krystallen.

krystallen.jpg

BIBLIOTEKET (sådan hedder det) på Rentemestervej kan også være med, og er kåret som årets ombygning på den internationale ejendomsmarkedskonference MIPIM i Cannes. Kulturhuset i NV er tegnet af arkitekter fra COBE og TRANSFORM – klik her for mere om BIBLIOTEKET.

Både Krystallen og BIBLIOTEKET er nominerede i mKBH's egen lille læserkåring 'Hvilken ny bid af København var den bedste i 2011?', men ser ud til at være afgørende sat af førerfeltet – stem med på forsiden.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens rum