pixel

Silo-genbrug i 2150 Nordhavn

Fremtidens Nordhavn har fået sit første prestigeprojekt på plads. Plus eget postnummer.

kbh magasin

De to gamle cement-siloer på Sandkaj, bare ombygget til moderne kontorhuse, har længe ageret blikfang i visuelle præsentationer af Nordhavns fremtid som en rigtig bydel. Nu bliver kontorsiloerne også til noget i virkeligheden.

Som det første projekt i Nordhavns første fase, Århusgadekvarteret, er silo-projektet blevet solgt til et samarbejde mellem entreprenørkoncernen NCC og en hel stribe af pensionskasser.

Genbrugsplanerne er udtænkt af DesignGroup Architects, der vil bygge syv etager uden på hver af de 59 meter høje siloer. De bliver til ét sammenhængende hus, der fortsat vil være Nordhavns højeste bebyggelse – Copenhagen Port Company House. Siloerne ligger ud til Nordhavn Bassinet, lige overfor den kommende FN-by på Marmormolen.

Visionen for Århusgadekvarteret er, at der i løbet af det kommende årti skal flytte 3.000 mennesker og 7.000 arbejdspladser ind. Hele Nordhavn skal op på 40.000 af hver på 30 år. Til en start, er halvdelen af de kommende 600 kontorstole i siloerne allerede udlejet på forhånd.

Når de første folk i slips og spadseredragt i 2014 kan flytte ind i de genbrugte siloer, får de i øvrigt en helt ny og flot zip-code på adresselinien. PostDanmark har tildelt bydelen postnummeret 2150 Nordhavn.

nordhavn_siloer_taet.jpg

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling