pixel

Sommerhåb: Måske åbner Inderhavnsbroen i juni (eller juli)

Løftes forbandelsen endelig efter fem års venten?

inderhavnsbroen februar 2016

Der har været stille om Inderhavnsbroen, siden det seneste store tilbageslag i en endeløs række af tilbageslag ændrede det mulige åbningsår fra 2015 til 2016. Men nu blæser der påny så optimistiske vinde om de skandaleramte brostolper for enden af Nyhavn, at Københavns Kommune tør prøve at sætte en omtrentlig årstid på åbningen.

Midt i juni forventer den nye entreprenør nemlig at være færdig med de sidste finjusteringer af den komplicerede konstruktion og aflevere en færdig gå- og cykel-forbindelse over havneløbet til kommunen – der derfor svinger sig op til at forvente at kunne åbne "hurtigst muligt efter, at broen bliver afleveret". Egentlige åbningsdatoer er man jo klog af skade for længst holdt op med at love.

Kort
Inderhavnsbroen

Holder det denne gang, bliver facit for Inderhavnsbroen: En byggeperiode på næsten 5 år (i alt 3 ½ års forsinkelser), en ekstraregning på over 100 mio. kroner og et juridisk efterspil langt ud i fremtiden.

Mens vi venter, kan du nærstudere Københavns Kommunes egen tidslinje over projektet herunder.

Opdatering 13. juni 2016: Entreprenøren har skubbet afleveringstidspunktet et par uger fra medio juni til primo juli.

Emner

Bro

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling