pixel

Den lille hal på boulevarden

Byens første lethal tager sig ud og byder sig til døgnet rundt i Ørestad.

ørestad boulevard streethal

Den er den mindste bygning i et kvarter, hvor alle de andre gør en dyd ud af at strække sig op over metroens højbane. Men selvom den er jordnær, er Ørestad Streethal ikke undselig.

Kort
Ørestad Streethal

Den nye idrætshal på Ørestads Boulevard er udformet som fem femkantede trækiler kilet sammen, hvilende på et panorama-bånd af store ruder og med beplantede tage. Og når lyset stråler ud fra hallen om aftenen, ser den ikke ud til at føle sig i skyggen af sin nærmeste nabo, Bjarke Ingels prisbelønnede boligblok VM Bjerget.

Som navnet antyder er streethallen ikke en typisk sportshal med tidsbestilling, omklædningsrum og personale bag disken. Den er en uopvarmet lethal, som nærmere skal betragtes som et overdækket byrum, afskærmet mod vejr og vind.

Ulåst, ubemandet og tilgængelig efter først-til-mølle-princippet døgnet rundt – på nær enkelte faste træningstider for lokale grupper og foreninger.

Indenfor ligger den store bane midt i de 1.500 kvadratmeters hal. Den har betongulv, opstregning, bander, håndboldmål og basketkurve og er dermed også oplagt til for eksempel floorball, fodbold og rulleskøjtehockey.

Rundt om banen findes klatrevæg, bordtennisborde og et mindre multirum med ribber. Og så en sal med gummigulv vellegnet til kampsport, gymnastik, dans og yoga. I salen er der dog varme på og kræves en kode til den låste dør, og den udleveres kun til brugere med fast træningstid.

Udenfor er der hele vejen rundt langs vinduerne anlagt en fitness-sti med alskens inventar til friluftsstyrketræning.

Første af sin slags

Udover at være en ny døgnåben idrætsfacilitet kan hallen også bruges som socialt samlingssted for de lokale beboerne, der kan booke hallen til loppemarkeder, fastelavnsfester, udstillinger eller andre arrangementer.

Ørestad Streethal er udformet af Nord Architects med Masu Planning med på landskabselementerne. Det er samme hold, som står bag det nye gyldenbrune hospice på Diakonissen.

Den er opført af Københavns Kommune og Grundejerforeningen Ørestad Syd med et prisskilt på 21,5 mio. kroner.

Det er den første lethal, der er bygget i kommunen, og det har i tiden efter åbningen ikke været helt uden børnesygdomme. På grund af den manglende opvarming skaber store temperaturudsving i perioder kondensvand på gulvet. Og på grund af den manglende bemanding er det ikke alle streethallens gæster, der behandler den lige pænt.

Mens der arbejdes på andre løsninger, bliver der ind til videre tjekket for vand og tørret op hver morgen, og så er der installeret videoovervågning.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens rum