pixel

Superkilen spirer spektakulært

En meget rød belægning og spøjst gadeinventar, indhentet fra hele kloden, er begyndt at poppe op på Ydre Nørrebro.

kbh magasin

Fakta

Superkilen

Et sammenhængende område med to pladser og en park mellem Nørrebrogade og Tagensvej.

En del af områdefornyelsen for Mimersgadekvarteret.

Indvies officielt i foråret 2012.

Se mere om Superkilen i KBH #38 i vores bladarkiv.

Var dét en palme, her på Nørrebro? Og dét en kæmpe roterende donut? Cyklister og buspassagerer får drejet nakken af led for tiden, når de kommer gennem Mimersgadekvarteret.

Anlæggelsen af Superkilen langs den grønne cykelrute mellem Tagensvej og Nørrebrogade har nemlig taget fart. Og for at markere lokalbefolkningens 57 forskellige kulturelle baggrunde, udstyres det lange byrum med 57 forskellige stykker gadeinventar, indhentet fra 57 forskellige lande. Flere af dem altså ganske spektakulære.

superkilen_status_06.jpg

superkilen_status_07.jpg

superkilen_status_02.jpg

Mildt sagt iøjnefaldende er også den nye belægning på området foran Nørrebrohallen, der ikke får problemer med at leve op til sit nye navn, Den Røde Plads.

De forskellige dele af Ydre Nørrebros helt egen verdensudstilling vil løbende blive klar til brug i løbet af sensommeren og efteråret. Men der vil stadig være mindre byggeindhegninger og detaljer der skal tilføjes, og den officielle åbning bliver først til foråret.

superkilen_status_01.jpg

superkilen_status_04.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens rum