pixel

Superkilen er (næsten) fuldbragt

Fotoserie: Tag med gennem Ydre Nørrebros interaktive verdensudstillingspark.

kbh magasin

Fakta

Superkilen

Et sammenhængende område med to pladser og en park mellem Nørrebrogade og Tagensvej.

750 meter lang, i alt 30.000 m2.

Den gennemgående gang- og cykelsti er del af den grønne rute fra Emdrup til Valby.

En del af områdefornyelsen for Mimersgadekvarteret.

Udtænkt i et kreativt samarbejde mellem BIG, Topotek1, SUPERFLEX og Lemming & Eriksson.

Superkilen har kostet 58,8 mio. kroner betalt af et partnerskab mellem Københavns Kommune og Realdania.

Gennem et års tid har den været mål for beundrende blikke og kritiske røster, mens den gradvist er blevet taget i brug af de lokale nørrebroere. Men det er først nu, at den officielt er færdig, Superkilen.

Som en naturlig forlængelse af Nørrebro Parken kiler den sig ind i Mimersgadekvarteret hele vejen fra Nørrebrogade til Tagensvej med en rød, en sort og en grøn del. Med spektakulær belægning, nye træer og masser af små eksotiske indslag undervejs. Hele den knap en kilometer lange strækning er nemlig spækket med spøjst gadeinventar indhentet fra hele verden.

Det er stjernearkitekterne fra BIG, der står i front for den kreative tænketank, der har fundet på at markere områdets multikulturelle status ved at gøre Superkilen til Ydre Nørrebros egen interaktive verdensudstilling. Over et hundrede store og små stykker gadeinventar, fra japanske rutsjebaner til irske kloakdæksler, er indhentet fra 57 forskellige lande for at markere lokalbefolkningens angiveligt 57 forskellige kulturelle baggrunde.

Mere end Den Røde Plads

Mest opmærksomhed har Den Røde Plads mellem Nørrebrogade og Mimersgade suget til sig. Den røde asfalt er nemlig ikke bare meget rød, den er ind til videre også for glat at cykle på, når det regner. Flere af dens importerede fitnessredskaber er også allerede bukket under for lidt for entusiastisk brug, men der er lovet løsninger på vej på alle børnesygdommene på pladsen, der er tænkt som et sted til samling og sportslig udfoldelse.

Superkilen er dog mere end Den Røde Plads. Det er også Mimers Plads, en zebrastribet urban dagligstue med marokkansk springvand og stenborde med indbyggede brætspils-spilleplader. Og det er Den Grønne Park mellem Mimersgade og Tagensvej, med sine bløde bakker, picnic-kroge og boldbaner.

Tag her en tur gennem hele Superkilen med magKBH's fotograf Jens Larsen.

dsc_1045-2.jpg

dsc_1047.jpg

dsc_1064.jpg

dsc_1067.jpg

dsc_1113.jpg

dsc_1089.jpg

dsc_1077_.jpg

dsc_1090_.jpg

I baggrunden rutjse-blæksprutte fra Japan.

dsc_1138_.jpg

Springvandet fra Marokko. I baggrunden en lang bænk fra Tyskland og libanesiske træer.

dsc_1135.jpg

dsc_0921_.jpg

dsc_1013_.jpg

dsc_0911_.jpg

dsc_0918_.jpg

dsc_0945_.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Nørrebro
Det øde areal mellem to S-togsstationer er blevet til en multipark med S-togsinspiration.

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Nordhavn skal have et nyt vartegn. En gigantisk figur i træ af en trind Bademester, der kan skubbes i vandet ved en fælles indsats.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Sydhavn
To metrostationer, en ny folkeskole og et nyt boligområde skal bidrage til at binde det 'nye' og det 'gamle' Sydhavn bedre sammen. På Stejlepladsen er et nyt boligområde på vej.