pixel

Sydhavns­metroens stationer fastlagt

Fem nye stop i SV

stationer sydhavn metro

Fra 2023 kører metroen også til Sydhavnen, og det ligger nu fast præcis hvor, der skal stiges af og på i såvel nye kanalbydele som gode gamle arbejderkvarterer.

Det er Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune, der har endeligt fastlagt de fem kommende stationer ved Fisketorvet, på Enghave Brygge, ved Sluseholmen, Mozarts Plads og Ny Ellebjerg Station.

Mest spænding har der været om Sluseholmen Station, der er endt med den sydligst mulige placering tæt ved Sydhavnsgade. Dermed må beboerne langs Sluseholmens små nye kanaler gå lidt længere efter stationen, der til gengæld levner plads til mere nyt byggeri og i højere grad kan blive et lokalt trafikknudepunkt også for det gamle Sydhavn.

Det andet store spørgsmål var, om endestationen i Ny Ellebjerg i det ydre Valby skal ligge over eller under jorden. Det er endt med den billigste løsning i terræn, selvom en underjordisk løsning vil være langt mere overskuelig ved Ny Ellebjerg Station, der i forvejen er udset til nyt knudepunkt for regionaltogs-trafikken.

Politikerne har dog holdt muligheden for at ombestemme sig åben lidt endnu, hvis de kan skaffe den nødvendige ekstra halve milliard – metroudvidelsen til Sydhavnen har i forvejen et anslået budget på 8,5 mia. kroner.

Sydhavnsmetroen bliver koblet på den kommende cityring inden Hovedbanen og skal dreje af igen efter Østerport ad den kommende afgrening til Nordhavn, med endestation på Orientkaj.

Cityringen åbner efter planen i sommeren 2019 og afgreningen med to stop i Nordhavnen forventes at følge efter inden udgangen af 2019.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens rum