pixel

Metro til Sydhavn i 2023

kbh magasin

Både de nye kanalkvarterer og det gode gamle Sydhavn er om ti år koblet tættere sammen med resten af København, når byens metro gør stop ved Fisketorvet, Enghave Brygge, Sluseholmen, Mozarts Plads og Ny Ellebjerg Station.

De fem nye metrostationer er resultatet af en aftale mellem Regeringen og Københavns Kommune om at anlægge en metrolinje til Sydhavnen, der bliver koblet på den kommende cityring inden Hovedbanen og skal dreje af igen ad den kommende afgrening til Nordhavn.

Sydhavnsmetroen forventes at blive til glæde for 43.000 nye daglige passagerer. Den sydlige endestation Ny Ellebjerg i det ydre Valby er i forvejen udset til nyt knudepunkt for regionaltogs-trafikken.

Københavns politikere har haft Kbh SV som det næste officielle metromål siden 2012, men det er først nu, at Staten er gået med til at spytte i kassen, så metroudvidelsen til anslået 8,5 milliarder kroner kan realiseres. Hvis ellers aftalen også går igennem i Folketinget.

Inden Sydhavnsmetroen kan begynde at rulle i 2023, åbner Cityringen efter planen i 2018 og afgreningen med ind til videre to stop i Nordhavnen i 2019.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum