pixel

Nu flytter de første “øboer” ind på sydsiden af Enghave Brygge

Det første boligbyggeri i den sydlige ende af Sydhavnens nye kanalby, Enghave Brygge, er klar til indflytning.

The Residence droneofot

De kommende beboere i The Residence CPH på Enghave Brygge kommer til at bo på deres helt egen ø. 

Ejendommen — der er det første indflytningsklare byggeri i den sydlige ende af den nye kanalby — er nemlig omgivet af vand på alle sider: Belvederekanalen mod vest, Frederiksholmløbet med bænkebroen Alfred Nobels Bro mod syd, og nygravede kanaler mod nord og øst.

Dermed kan alle beboerne i de 179 lejelejligheder fra deres vinduer se ned på det vand, der er en af de vigtigste herlighedsværdier i Sydhavnens nye boligkvarterer.

The Residence er tegnet af Mangor & Nagel Arkitekter, der for nylig høstede mange roser for en tilbygning med almene boliger nær De Døves Kirke på Ågade.

Arkitekterne har med byggeriet twistet den traditionelle karrébebyggelse omkring en indre gård ved at give bygningen et knæk og et vrid, som åbner gårdrummet op ud mod havneløbet. Samtidig trappes bygningens højde gradvist op fra knækket — fra fire til syv etager. 

Det skaber både variation i bygningens udtryk — og optimale udsigtsforhold for så mange beboere som muligt.

Facaderne er beklædt med lyse tegl, der flere steder vendes på vrangsiden for at give kontrast — suppleret af nicheindhug og store glasflader.

Park og metro til kanalbyen

Lejlighederne varierer i størrelser fra 54 til 149 m2 med ét til fem værelser — mange af dem med adgang til egen altan. Derudover har alle naturligvis adgang til det fælles, indre gårdrum og til en træmole i øens sydlige hjørne, hvorfra man for eksempel kan bade og søsætte kajakker.

Forvandlingen af Enghave Brygge fra tidligere industrihavn til nyt kanalkvarter med 2.600 boliger og 1.600 arbejdspladser fordelt på 11 øer blev påbegyndt tilbage i 2015. De første nye beboere kunne flytte ind i deres nybyggede boliger i områdets nordlige del, Engholmene, tilbage i 2017.

Udover boliger er der planlagt et parkområde centralt i kvarteret bag H.C. Ørstedsværket, og fra 2024 vil områdets beboere få nem adgang til resten af byen, når en ny metrostation kobler Enghave Brygge på metrolinje M4 til Sydhavnen.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling