pixel

Tænksomme statuer i byen

En mindre hær af menneskefigurer i selvfordybelse har spredt sig ud over København.

Places Steinunn Thórarinsdóttir Churchillparken

Der midt på græsset sidder en mand med korslagte ben og mediterer. På bænken tæt ved sidder en anden og funderer over livet. Sådan ser det i hvert fald ud ved første øjekast, men i virkeligheden er det ikke mennesker, men en stor gruppe skulpturer, der har indtaget København.

De i alt 22 menneskefigurer er skabt af den anerkendte islandske kunstner Steinunn Thórarinsdóttir og er placeret rundt omkring i primært Indre By – én byder de rejsende velkommen foran Terminal 3 i lufthavnen, en anden falder i et med turiststrømmen ved Nyhavn, og i Churchillparken, der grænser op til Kastellet, kan man rigtig gå på jagt efter de hele 12 skulpturer, der gemmer sig i det grønne her.

Stop op og rør

Steinunn Thórarinsdóttirs enten rustrøde eller sølvskinnende figurer kredser om emnerne åndelighed, selvfordybelse og kropslighed. Tanken bag at installere skulpturerne i byen, en samlet udendørsudstilling kaldet 'Places', er at få folk til at interagere med kunsten og naturen omkring den.

Og med alle de menneskelignende figurer placeret, så de nærmest smelter ind i by- og parklivet, er det netop, hvad man får lyst til – stoppe op, røre og måske tage sig et hvil ved siden af manden på bænken.

Du kan gå på jagt efter de 22 skulpturer i København til og med august. Bliver du træt af at lede, er der hjælp at hente på kortet her.

'Places' har indtaget byen med støtte fra Københavns Kommune, Nordatlantens Brygge, Københavns Lufthavn og Galleri Christoffer Egelund.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

Industri og erhverv rykker ud af Valby, og flere nye boligområder ser dagens lys. Særligt Valby Syd bliver forandret i de kommende år.

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling