pixel

Titan Hus får ansigtsløft

Titan Hus på Nørrebro bliver renoveret, skal huse 'co-working' og bringer udadvendt aktivitet til gaden.

titan hus

I Haraldsgadekvarteret på Ydre Nørrebro er himlen større, gaderne bredere og arkitekturen lidt mere spraglet end på resten af Nørrebro.

Her blander lejligheder sig med tidligere værksteder og nyopførte bygninger som Københavns Profesionshøjskole, Industrikollegiet og den af forkerte årssager legendariske Niels Bohr-bygning på Jagtvej, der i skrivende stund er forsinket på sjette år og er blevet over dobbelt så dyr som planlagt.

På Titansgade midt i kvarteret er et nyt arkitektonisk bidrag på vej. Denne gang på et eksisterende byggeri, nemlig Titan Hus fra 1962.

Nye kontorer på vej

Kontorhuset blev oprindeligt opført som fabrik, men er siden blevet brugt til andre formål. Bygningen er ikke, hvad man traditionelt ville kalde køn, men skiller sig alligevel en anelse ud med sine tonede ruder og karateriske blå vinduespaneler.

Som den står i dag, fremstår den dog tillukket og uden gadeorienterede funktioner. Men det er snart fortid.

For tre år siden erhvervede NREP sig nemlig bygningen, og ejendomsinvestoren har netop påbegyndt en større renovering, der ud over at smide en ny facade på det ydre også gentænker husets indmad som nyt, fleksibelt kontormiljø.

Det er NREP's kontorfællesskabs-koncept Woods, der her på Titansgade får sin anden københavnske afdeling efter Augusthus i Ørestad. Det er et koncept, der forsøger at forene fleksible kontormiljøer og vidensdeling med velvære for de ansatte og bæredygtige tiltag.

Konceptet skal ikke mindst kunne servicere små virksomheder med vækstdrømme. Man kan starte med at leje bare en enkelt kontorplads eller to — og så skalere kontoret op efterhånden som der kommer gang i den nye software- eller greentech-forretning.

Som med Augusthus er det arkitekterne fra Arkitema, der har fået lov at føre pennen til gentænkningen af Titan Hus.

Farvel til blå

Da bygningen er opført til produktionsformål er her ingen vægge, hvilket passer godt ind i en kontorfælllesskabs-tankegang, hvor der er plads til små og større virksomheder, der kan sparre med hinanden og have mulighed for at udvide kapacitet fra den ene dag til næste.

NREP fortæller, at en fjerdedel af huset allerede er udlejet til den danske startup Seaborg Tehnologies, som udvikler en ny type, mere sikre, atomreaktorer, hvor det nukleare brændstof er mikset med flydende salt.

Udvendigt får huset en markant mere åben stueetage med store vinduespartier, der om ikke alt for længe får plads til café til husets brugere og områdets beboere — noget ganske andet end i dag, hvor hele gaden er domineret af lukkede stueetager uden aktivitet.

Arkitektonisk bliver der ikke kun tale om at forny, men også om at genskabe bygningens oprindelige udtryk. Vinduer bliver udskiftet, der bliver genopsat markiser, og hele facaden får en opfriskning.

Det betyder dog samtidig et farvel og tak til den karakteristiske blå farve, da de i dag karakteristiske paneler vil blive afløst af en sort kontrast til de gule sten.

Renoveringen af Titan Hus er allerede i gang og forventes færdig i 2023.

Titan Hus er ikke den eneste tidligere industribygning under forvandling i kvarteret.

Rundt om hjørnet på Hermodsgade er Electrolux's 86 år gamle fabriksbygning blevet til 189 ungdomsboliger — og på Rovsinggade er en lagerhal fra 1963, der engang blev besat af aktivister fra Ungdomshuset, snart blevet til kontorer.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

Tjc
I skal have flyttet knappenålen på den anden side af Sigurdsgade på kortet
redaktoren Tjc
Det er gjort — tak for rettelsen.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling