pixel

Toldhus bliver til netværks­hus med bar

Havnegades markante terminalbygning skifter både indmad og funktion.

soho house havnegade

Først var den toldsted for forbindelser over vandet til Sverige. Så blev den færgeterminal for flyvebådene, før den i 2002 blev til restauranthuset 'Custom House' og fra 2013 til 'The Standard' med restauranter og jazzklub.

Næste inkarnation af det karakteristiske bygningsværk i Havnegade — med det officielle navn 'Gammelholm Toldkammer' — bliver som hjemsted for den internationale medlemsklub Soho House.

Tranformationen fra Standard til Soho sker efter, at bygningen sidste år blev købt af erhvervsmanden Adam Falbert, der står bag bargruppen Rekom, der driver en lang række barer og klubber rundt om i landet — ikke mindt i Indre By i København.

Han udlejer nu huset til Soho House, der har eksisteret siden 1995 og er en slags professionel netværks-klub møder bar, møder event-sted, møder fitness-center.

For i omegnen af 20.000 kroner om året kan man blive medlem og dermed få adgang til firmaets nu i alt 33 lokaliteter verden over. Kan man nøjes med adgang til kun de nye, københavnske faciliteter, kan man også nøjes med at betale omkring det halve.

Og er man er under 27 år, får man omtrent halv pris på begge typer medlemskab.

Bar og fitness

Aktiviteterne i Soho House centrerer sig generelt omkring et barområde, hvor man kan mødes med andre professionelle og netværke over en espresso eller mojito. Her bliver der også løbende afholdt forskellige arrangementer — ofte med en erhvervsvinkel, men i aftentimerne også af en mere underholdende karakter.

Der er også mulighed for at spise i huset, og afhængigt af hvor i verden man befinder sig, kan der følge ekstra fryns med i form af f.eks. en roof-swimmingpool i Barcelona, en midlertidig skrivebordsplads i London, adgang til et soveværelse i New York — eller et fitnesscenter i København.

I første omgang nøjes Soho København dog med at åbne lokalerne til spisning, drinks og events. Fitness-området vil følge senere på året.

Indmaden i det gamle toldhus er i forbindelse med den nye indflytning blevet godt og grundigt ændret.

Ifølge Soho House har man ladet sig inspirere af malerier af den transkønnede, danske malerinde Lile Elbe (1882-1931), af farverne på facaderne i Nyhavn og af mere moderne dansk design fra guldaldertiden omkring Arne Jacobsen.

Møblerne beskrives dog samtidigt som 'vintage', og Sohos visualiseringer af den kommende indretning dufter lidt mere af dansk kunst-guldalder fra 1800-tallet end af designmodernisme fra 1900-tallet.

Man skal være medlem — eller i følge med ét af slagsen — for selv at komme ind og opleve det nyindrettede hus, der bliver det første Soho House i Skandinavien, når det efter planen slår dørene op i juli.

Stockholm vil dog snart følge efter.

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

Steen Fischer
Det ser flot ud, men bare trist det kun er for de få. Havde håbet på, at der kunne skabes lidt mere liv her.
Jeanne Vetterstein
Trist
morten.renberg
Perfekte kulisser til en genindspilning af The Great Gatsby.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling