pixel

TOP+FLOP Carl Emil fra Ulige Numre

"Hvis FCK ringer og spørger, om de må bruge vores københavnernummer som indløbssang, får de et rungende nej."

kbh magasin

Fakta

Carl Emil Petersen

Forsanger og sangskriver i rockbandet Ulige Numre.

Født i 1990 i København og har danset med byen lige siden. Pt. fra en taglejlighed på Amager.

Ulige Numres debut-EP udkom den 31. oktober på pladeselskabet Auditorium. Bandet skal turnere i 2012, blandt andet som special guest hos Mikael Simpson.

Fakta

TOP+FLOP

Vælg 6 steder eller fænomener i København
3 der topper
3 der flopper

Carl Emil Petersen er forsanger i bandet Ulige Numre og stemmen på den nye københavner-hymnne 'København', som for nylig fik internettet til at gå i selvsving.

Det er Carl Emil selv, der sammen med bandets bassist, Nick, har skruet den stemningsfulde, collageagtige video sammen - på en enkelt weekend, hjemme hos Nicks mor. Se den her. Bandets første EP er netop udkommet, og har fået en varm velkomst i novemberkulden.

mKBH har bedt fuldblodskøbenhavneren fortælle, hvad han synes er de tre bedste og de tre værste ting ved København.

TOP: Sommerens gadefester

foto_1_0.jpg

Gadefesterne i København, særligt dem på Nørrebro, er noget helt specielt. Det er en fed følelse at være ude i det offentlige rum sammen i solen.

Bare det at festerne ikke er arrangeret af barejere, som prøver at score dine penge, giver en helt anden stemning. Og så bliver folk ikke bestemt af, hvilken bar de går på.

Der er et helt andet fokus, når det ikke handler om at sælge. Det giver en anden form for eufori, når det handler om at være en del af fællesskabet.

TOP: Gåture

stif_nygaard.jpg

Lad cyklen stå! Der er ikke noget bedre end at gå en tur i efterårssolen, måske med musik i ørene, eller med en sød person i hånden.

Jeg kan anbefale Christianshavns volde. Der er god udsigt langs vandet, og de små stier fører én gennem alle mulige små bohemelandsbyer, som man ikke anede fandtes.

TOP: Trygge København foto_2_1.jpg

Billedet er ikke så sort som medierne farver det: København er en mangfoldig by, der er sikker at færdes i. Alt andet er en skrøne.

Jeg kan godt se lidt androgyn ud, når jeg kommer vraltende ned ad Nørrebrogade en sen nattetime, iført stramme bukser og læderstøvler. Alligevel føler jeg mig altid helt tryg - og det gælder også på Amager. Byen er måske ikke så usikker som den har været før.

BONUS-TOP fra bassisten: De enarmede på Funchsandres_rueda.jpg

De enarmede tyveknægte på Funchs Vinstue – de er fede! Der har jeg engang vundet ti bajere ved at smide en enkelt tokrone i. Jeg trak i armen, og ud kom en lille plastikpolet, som kunne ombyttes til øller i baren. Det var populært.

FLOP: Københavns Borgerservice

david_morris.jpg

Mit absolut flop nummer ét må være Københavns Borgerservice. Det er simpelthen et forfærdeligt, forfærdeligt sted. Om man vil det eller ej dukker man op engang i mellem.

Man føler sig som et sygt dyr ingen tør røre ved, mens man bliver guidet ind i en bås. Der går sindssygt lang tid inden en eller anden helt modvilligt hjælper dig igennem et problem, som burde være nemt nok at løse.

Det er en hån mod københavnerne at de kalder det Borgerservice. Det er et ulækkert og nedværdigende sted, hvor jeg er alt for tit, og jeg bliver i dårligt humør af det hver gang. Særligt af den i Amagercenteret.

FLOP: Priser på offentlig transport

acob_boetter.jpg

Priserne på offentlig transport er noget møg. Billetpriserne er så høje at jeg - lige som mange andre unge - har eksperimenteret en del med smsbillet-manipulation. Simpelthen ændret lidt på dato, tidspunkt eller zone, inden jeg har stukket telefonen op i snuden på chaufføren.

Men så fandt jeg ud af, at det var dokumentfalsk, hvilket kan have ret fatale konsekvenser. Forleden dag blev jeg stoppet af en kontrollør i bussen, men heldigvis fandt jeg et gammelt, udtjent klippekort, som jeg viste i stedet for mobilbilletten. Jeg undgik ikke bøden, men slap med den billige – og var faktisk tilfreds med det.

Men alt det her ville jeg ikke behøve at gøre, hvis bare transporten var billigere. Jeg cykler selvfølgelig mest, men engang i mellem bliver man bare nødt til at tage bussen.

FLOP: F. C. København

benno_hansen_0.jpg

Som københavner bryder jeg mig ikke om at blive sidestillet med de værdier den klub står for. Det er simpelthen kommerciel drift af værste skuffe. De køber og køber spillere udefra, i stedet for at udvikle egne talenter, og det er altså en dårlig fodboldfilosofi. Jeg hader at skulle se på deres røvkedelige fodbold søndag efter søndag.

Til gengæld findes der en smuk, smuk klub lidt længere vestpå – helt ude på vestegnen – som har mit hjerte (Brøndby IF, red.). Og hvis FCK ringer og spørger om de må bruge vores københavnernummer som indløbssang, får de et rungende nej.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Den nye teknik- og miljøborgmester kunne tænke sig fremtidens Strøget som en slags ny Jægersborggade. Line Barfod viser os vej rundt i byen til sine tre topper og tre flopper.

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling