pixel

Nyt kvarter på Amager Fælled skifter navn

Formel poltisk godkendelse af omstridt projekt ledsages af omdåb.

Fælledby Amager Fælled

Så er det naglet fast med søm:

Det omstridte projekt på Amager Fælled — der hidtil er gået under navnet Vejlands Kvarter — er formelt godkendt.

Den samlede borgerrepræsentation på Københavns Rådhus har sagt et endeligt 'ja' til, at omkring 2.000 nye boliger kan vokse frem på det lille stykke af Amager Fælled der i dag huser et vandrerhjem.

Gentagelse af stemmer

Projektet blev allerede vedtaget i det relevante udvalg — Teknik- og Miljøudvalget — midt i januar. Og der laves yderst sjældent om på udvalgsbeslutninger, når en sag når frem til den afsluttende afstemning i den samlede borgerrepræsentation.

Det skyldes, at et politisk udvalg indeholder et repræsentativt udsnit af den samlede fordeling af taburetter i Borgerrepræsentationen.

Således gentog stemmefordelingen blandt de 11 medlemmer i udvalget sig da også, da alle 55 BR-medlemmer fik lov at trykke på grøn eller rød knap.

Alle partier stemte for det nye kvarter — på nær Enhedslisten, Alternativet og Frie Grønne, der består af tidligere medlemmer af Alternativet.   

Nyt navn

Som for at gøre det helt klart for alle, hvad der nu skal ske på Amager Fælled, har det kommunale udviklingsselskab By & Havn netop i dag valgt at omdøbe projektet. 

'Vejlands Kvarter' kan dermed pakkes ned i skrivebordsskuffen, og man kan i stedet byde velkommen til 'Fælledby'. 

'Fælledby' var navnet på den masterplan fra Henning Larsen, der vandt opgaven med at udforme det nye kvarter — og dét navn har By & Havn nu valgt at adoptere som deres navn på projektet.

Grøn retorik

Udviklingsselskabet er godt klar over, at det at bygge by på fælleden ikke er lige populært over hele byen.

Retorikken fra By & Havn ovenpå den politiske afgørelse er derfor særdeles grøn og miljøvenlig. Selskabets direktør, Anne Skovbro, siger i en officiel kommentar:

»Vi har helt fra starten haft meget høje ambitioner om at skabe en bydel i respekt for den helt særlige placering og omkringliggende natur. Med Fælledby får vi et nyt og visionært bud på, hvordan fremtidens grønne og klimavenlige byer kan udvikles, og hvordan vi i storbyerne i endnu højere grad kan skabe sameksistens mellem mennesker og natur.«

Der skal gives egentlig byggetilladelse, før kranerne kan rulle på plads på Amager Fælled. Dette er dog alene et teknisk skridt — den politiske godkendelse er endelig.

Man kan dog nok forvente at høre mere om sagen frem til novembers kommunalvalg — også her i Magasinet KBH.   

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling