Fortællinger fra sidste stop

kbh magasin

Når du går tur på Vestre Kirkegård, ser du sikkert på gravstenene og lader tankerne flyve om, hvordan ejermandens liv var – og nu er de dødes fortællinger blevet tilgængelige. I første omgang 12 grave er forsynet med en QR-kode, der ved scanning med smartphone fører til en lille filmhistorie på nettet.

I jorden under stenene på Vestre Kirkegård ligger blandt andet Louis Pio, stifter af Socialdemokratiet. Mens du står ved hans gravsten, kan du høre om, hvordan han blev bestukket af vicepolitidirektøren til at opgive det politiske arbejde og emigrere til Chicago, og at hans urne først senere blev hentet hjem til en æresbegravelse med Stauning som taler.

Den første socialdemokratiske statsminister Thorvald Stauning ligger selv i den anden ende af Danmarks største kirkegård og har fået QR-kode på, sammen med blandt andre også kloakeringsingeniør Charles Ambt, nobelprismodtager Niels Finsen og forfatter Herman Bang.

De 12 kulturhistoriske grave kan besøges som en del af en tur, der varer omkring 40 minutter – et skilt markerer starten ved hovedindgangen.

Du kan også snyde lidt og se videoerne hjemmefra.

Vestre KirkegårdVestre Kirkegårds Allé 15, Kbh SV Åben klokken 7-22 i sommerhalvåret (april-september) og 7-19 i vinterhalvåret (oktober-marts).

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
På Assistens har byens hjemløse fået en gravplads, og den står altid i blomst. For her er der én, som passer på dem, som passer sig selv.

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.
tegnestuevision
København
Stormflodssikring, infrastruktur og byudvikling tænkt sammen til den manglende brik i et sammenbundet København.

seneste
byens liv

  • Byens Liv
  • København
I andet kapitel af en serie video-fortællinger fra Københavns havn tager vi jollen under Knippelsbros nittede stål. Og til dokken, hvor skibet, der ændrede verden, kom til verden.
close logo

Vi har brug for mindst 1.000 støttemedlemmer

Hjælp os med at nå det magiske tal – fra kun 20,-/md.