pixel

Vigtig viden ved køb af bil i København

Sørg for at finde den bedste forsikring og det bedste værksted.

bilist

Står du overfor at skulle købe bil, er det vigtigt at have styr på en række grundlæggende ting i forbindelse med købet. Et bilkøb er sjældent en billig investering, og derfor bør du også tage dig nogle forholdsregler og have styr på lovpligtige ting, inden du sætter dig ind bag rattet – herunder en bilforsikring.

I dette indlæg guider vi dig gennem nogle af de vigtige ting, du skal have på plads rent forsikringsmæssigt i forbindelse med et kommende bilkøb.

Den lovpligtige ansvarsforsikring

I Danmark er du ifølge Færdselsloven forpligtet til at tegne en ansvarsforsikring, når du ejer en bil. I alt sin enkelthed dækker ansvarsforsikringen over de skader, som du måtte forvolde mennesker eller deres ting og/eller køretøjer i trafikken.

Ansvarsforsikringen dækker både personskade og tingskade, hvilket vil sige, at forårsager din bil skade på en anden bil, en cykel eller i værste fald personer i forbindelse med et trafikuheld (både i andres og egen bil), så går din ansvarsforsikring ind og dækker den skade, der er sket personerne og/eller yder erstatning til bilisten eller cyklisten for den skade, bilen har påført deres køretøjer.

Det betyder dog også, at selvom du eller din bil er uden skyld i trafikuheldet, så er det stadig din bils ansvarsforsikring, der yder erstatning for personskaden og tingskaden.

Lad os komme med et eksempel: Hvis du er involveret i et trafikuheld med personskade og tingskade, så vil det altid være bilens ansvarsforsikring, der yder erstatning for personskaden og tingskaden, som er sket.

Klogt at tegne ekstra tillæg til din bilforsikring

Det er vigtigt at være opmærksom på, at ansvarsforsikringen ikke dækker alle person- og tingskader. Den dækker eksempelvis ikke personskader på føreren af bilen, tingskader på ejendele, der tilhører brugeren, føreren eller forsikringstageren, skader på din bil eller skader på køretøjer, der er efterspændt den forsikrede bil. Det gælder campingvogne, trailere og meget andet.

Det kan altså være klogt at tegne ekstra tillæg til din bilforsikring som for eksempel kasko, der dækker skader på din bil, hvis du er med i et trafikuheld, skader du selv måtte komme til at lave på bilen, tyveri fra bilen og hærværk på bilen. Når du ikke har kasko, er du selv ansvarlig for at dække udgifterne, der måtte være i forbindelse med førnævnte scenarier.

Du kan også tegne en bilforsikring med førerulykke, som dækker personen, der sidder bag rattet. Du er dog ikke nødvendigvis dækket af den, blot fordi du er forsikringstegner. Tværtimod. Den dækker dén, der sidder bag rattet på det pågældende tidspunkt bilen kommer ud for et trafikuheld med den forsikrede bil. Det kan altså både være dig, din mor eller ven, som låner bilen, eller som indimellem er fører af bilen. Den dækker ikke de andre passagerer.

Værksteder i København

At køre rundt i og ikke mindst parkere i København og omegn, kan være en spændende affære. Vejene i og omkring byen kan nemlig være rent og skært kaos i myldretiden og i weekenderne. Skulle uheldet være ude, og du enten bakker ind i en bil eller en anden bilist gør det ved dig, du får stenslag i ruden eller en anden mindre skade, så handler det om at finde et fleksibelt og effektivt værksted i København, hvor du kan aflevere bilen.

Man gider ikke og kan for den sags skyld sjældent køre langt eller sidde i lange ventekøer, hvis bilen har været udsat for skade, og derfor handler det om at finde et værksted i København med flere afdelinger, som kan tage sig af din bil hurtigst muligt. Find værksted i København her.

Dette er en sponsoreret artikel

Afsenderen har betalt for at få artiklen med i Magasinet KBH

Mest læste

seneste
sponsoreret

byens rum &
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling