pixel

Udsigtsbolig­boom på solkysten

Øresund Tower står færdig som det første af ni højhuse ved Amager Strandpark – her er udsigten fra Costa del Copenhague.

kbh magasin

Fakta

Øresund Tower

Amager Strandvej 100, Kbh S

13 etager med 27 ejerlejligheder, i alt 3.500 m2.

Tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og opført af Arkitektgruppen.

"Københavns bedste udsigt," lyder en klassisk ejendomsmægler-kliché. Men det kan ikke nægtes de nyindflyttede beboere i Øresund Tower på Amager Strandvej, at de i hvert fald er med i feltet om titlen.

Med en beliggenhed blot 100 meter fra havet er det selvfølgelig det hævede, blå vue over til svensken, der er trumfkortet. Men Øresund Tower er op til 13 etager højere end omgivelserne og har derfor også frit udsyn ind til byens tårne, over til Ørestads mastodonter og ud over Østamagers villa-landskaber.

Nyd selv alle fire københavnske verdenshjørner på disse fotos, som Magasinet KBHs fotograf Jens Larsen har fanget fra en kran i samme højde, dog 200 meter længere sydpå ad strandvejen.

dsc_14etg_nordoest_.jpgdsc_14etg_sydoest_.jpgdsc_14etg_sydvest_.jpgdsc_14etg_nordvest_.jpg

Costa del Copenhague

Det smalle hvide tårn i solo-figur mod himlen har måske allerede fanget dit blik under en metrotur til lufthavnen. Og med de store og meget markante altaner hele vejen rundt, er det ikke kun nærheden til stranden, der bringer mindelser om Sydeuropas solkyster.

Den begrænsede fylde giver kun plads til få boliger pr. etage – i alt 27 ejerlejligheder på mellem 95 og 122 kvadratmeter. Til gengæld kan de alle få det optimale ud af udsigten og både morgen-, eftermiddags- og aftensolen her på Costa del Copenhague.

dsc_2617_.jpg

Udover overblikket er der i øvrigt heller aldrig langt til dagligvarer. I gadeplan har beboerne fået eget supermarked – lidt overraskende ikke en Irma men en Lidl – med fælles terrasse på taget.

Øresund Tower er opført af Arkitektgruppen og tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der i København blandt andet er kendt for Fælledklubhuset for enden af Øster Allé. Tegnestuen er også involveret i kommende meget markante projekter som Krøyers Plads og den første nybygger-etape på Carlsberg.

dsc_2618_.jpg

Yderligere otte højhuse på vej

Det gælder dog for Øresund Tower om at nyde opmærksomheden, mens det har Østamagers skyline for sig selv. Bygningen er nemlig kun det første medlem af en hel højhus-klub mellem metro-stoppene Øresund Station og Amager Strandpark Station.

Yderlige seks boligtårne på mellem 12 og 21 etager er enten i fuld gang med at rejse sig eller lige på nippet til byggestart. Og i lokalplanen for hele det tidligere industriområde mellem Krimsvej, Øresundsvej og Amager Strandvej er det gjort plads til yderlige to af slagsen, så udsigtsboligboomets total kan nå op på ni højhuse.

I alt er der over nye 2.000 boliger på vej her langs den første del af Amager Strandpark, flertallet dog i rækkehuse og lavere etageblokke.

Magasinet KBH giver dig her en status på højhus-projekterne, der følger lige i haserne på Øresund Tower – et sandt navne-potpourri af variationer over noget med "tårn" og "Øresund":

Øresundstårnet (21 etager)

101 lejelejligheder er på vej på hjørnet af Krimsvej og Øresundsvej, tegnet af Årstiderne Arkitekter og finansieret af Danica Ejendomme.

De mest eftertragtede bliver formentlig dem i tårndelen, der bliver Danmarks næsthøjeste beboelsesejendom efter Domus Vista. Kranerne er i fuld sving og har sat over halvdelen af etagerne på – så Øresundstårnet er allerede ved at vokse sin nabo og navnebroder Øresund Tower over hovedet.

21etager_amagerstrandpark.jpg

Strandtårnet (14 etager)

Godt 60 husnumre længere ude af Amager Strandvej end Øresund Tower, har Årstiderne Arkitekter slået stregerne til deres andet tårn i området. Strandtårnet bliver ikke nær så højt som Øresundstårnet, men til gengæld er der skruet op for blusset arkitektonisk.

Det skal da også indeholde 27 ejerlejligheder af den mest eksklusive slags, som del af en treenighed med den lavere nabokarré Strandkanten og rækkehusene Strandhusene. Udvikleren ELF Development har lagt ud med at opføre de sidstnævnte.

amager_strandpark_strandtaarnet.jpg

Twister (13 etager)

Fremtidens vartegn for højhus-klubben langs Amager Strandpark må dog forventes at blive det tredje tårn på Amager Strandvej, elipseformede Twister i nummer 110. Det er udformet af Christensen & Co Arkitekter og opføres af Arkitektgruppen, ligesom Øresund Tower.

De fleste af de 28 luksuslejligheder, med 180 graders-udsigt og altaner på størrelse med en gennemsnitlig 3V'er, er nu solgt, og det første spadestik til Twisteren er derfor lige om hjørnet.

twister_amagerstrandpark_0.jpg

Lærernes Pension I & II (16 & 15 etager)

De to tvillinge-højhuse på Krimsvej har endnu ikke fået navne, der til forvirring minder om alle de andres, men de skal stå i hver sin ende af et projekt med i alt 185 lejeboliger fordelt på tre underområder.

De er udtænkt af Arkitema Architects, og i hvert fald nogen af lejlighederne må forventes at være opnåelige for almindelige dødelige, da det altså er Lærernes Pension, der betaler for gildet. Foreløbig er de nederste etager kommet på plads.

amager_strandpark_laerernes_pension.jpg

Øresundsterrasserne (12 etager)

Disse yderlige 12 etager på Krimsvej er også tegnet af Arkitema Architects, men har Danica Ejendomme som investor.

Boligtårnet er blikfang i et sammenhængende projekt med i alt 114 lejeboliger – gravemaskinerne er gået i gang.

amager_strandpark_krimsvej_12_etager.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling