pixel

Kinddansende tvillingetårne

Den seneste mastodont i Ørestad er et designhotel, der både er Nordens største og skæveste.

kbh magasin

Fakta

Bella Sky Comwell

Størrelse: 42.000 m2 (814 værelser)

Arkitekt: 3XN

Bygherre: Bella Center A/S

Med sine 814 værelser fordelt på to gange 23 etager kan nyåbnede Bella Sky Comwell i Ørestad City bryste sig af at være Nordens største hotel. Med i regnskabet er også 32 konferencerum, tre restauranter, skybar, wellness center – og en etage kun for kvinder.

Hotellet er – som navnet antyder – en udvidelse af Bella Centeret, så nu behøver konferencefolk og messegæster slet ikke forlade Ørestaden, når de er på forretningsrejse i København. Skal der shoppes, ligger Nordens største shopping center Fields jo nu kun et enkelt metrostop fra Nordens største hotel.foto_2_0.jpg

Kinddansende højhuspar

Bella Sky består af to store, firkantede tårne med usædvanlig skæve kanter. De sorthvide kæmpeklodser er forskudte og læner sig væk fra hinanden, og helt i toppen på allerøverste etage er de forbundet af en gangbro, som næsten synes at holde bygningerne sammen, så de ikke falder bagover.

bellasky50.jpg

3XN, som har tegnet hotellet, beskriver de to tårne som et dansende par midt i en kinddans. Tiltningen af de to dansepartnere sikrer, at alle hotellets værelser har udsigt over Amager Fælled og Københavns skyline - og endnu længere, jo højere man kommer op.

På grund af hotellets placering så tæt på lufthavnen, er det af flysikkerhedsmæssige årsager kun tilladt at bygge 75 meter højt. Derfor har Bella Sky to tårne – et enkelt var simpelthen ikke nok til at blive Nordens største.

bellasky5.jpg

Værelser for en hver smag

Alle hotellets 814 værelser er indrettet med skandinaviske designmøbler og trapezformede vinduer fra gulv til loft.

Hvis du vil have en lille ekstra én på opleveren er det muligt at bestille et værelse på VIP-etagen Sky Floor, hvor du får lov at sove i Hästens-senge, se tv på B&O-fjernsyn, og spise morgenmad i Sky Baren.

Er du en moderne kvinde, kan du booke et værelse på Bella Donna Floor – etagen som kun personer med mere end en enkelt X-kromoson kan få adgang til. Til gengæld kan der nydes møbler af hvidpigmenteret ask, hjemmesko og morgenkåber designet af Camilla Stærk, friske planter, neglefile og engangsskrabere, ekstra mange bøjler – og ekstra store kædelåse på døren.

foto_5_1.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens rum