pixel

Borgen: The artbook

kbh magasin

Fakta

'Kunst på Borgen – Kunsten som politisk scenografi'

En bog om al den kunst, der hænger på Christiansborg, med tekst af Jens Christian Jacobsen og foto af Torben Eskerod.

220 sider for 349 kroner.
Udgivet af Permild & Rosengreen.

Du ser dem i glimt, når tv-hold jagter politikere gennem Christiansborgs gange. Men hvad er det egentlig for en masse skilderier, der hænger på væggene derinde i folkestyret?

Det fortæller den nye bog 'Kunst på Borgen', der er rigt illustreret med fotos fra partiernes gruppeværelser, udvalgsværelserne, Folketingssalen, Vandrehallen, Snapstinget og Christian IV's gamle Provianthus.

Forfatteren er Jens Christian Jacobsen, der gennem de sidste 15 år har haft ansvaret for Folketingets store kunstsamling. Og han mission er ikke så meget en kunsthistorisk gennemgang af de enkelte værker, som at sætte dem i relation til den politiske proces i de rum, hvor de er ophængt – kunsten som politisk scenografi.

Mange af værkerne har nemlig direkte eller indirekte referencer til det politiske liv og historiske begivenheder, de formaner folketingsmedlemmer og embedsmænd om, hvad der er rigtigt og forkert, afspejler partiernes værdigrundlag, eller viser statsministre og formænd i deres egen selvforståelse.

Du kan bestille dit eksemplar her

kunst_paa_borgen-3.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling