pixel

Bryggen er blevet bredere

Du kan dyppe tæerne direkte i havneløbet fra den nye 57 meter lange opholdstrappe, der udvider kajkanten på Islands Brygge.

islands brygge havnetrappe

Denne sommer har der været godt 5 x 60 meters ekstra Islands Brygge at hænge ud på. Det bedst besøgte stykke kaj i København er nær Havnebadet blevet ført helt ned til vandoverfladen med en aflang trappeudbygning i egetræ, så endnu flere nu kan komme endnu tættere på havnen.

Kort
Oasetrappen

Oasetrappen er til at sidde, ligge og kravle rundt på langs Bryggen – og altså så tæt på vandet, at du kan give en kajakroer en high-five med på vejen.

Den er lagt til kaj lige ud for Kulturhuset Islands Brygge for at udvide og supplere kulturhusets udendørs opholdsarealer. Men man behøver selvfølgelig ikke have ærinde i K-I-B for at slå sig ned, nyde udsigten og dyppe tæerne.

Bliver du fristet til at hoppe i havnen er det dog forbudt direkte fra Oasetrappen – du må over i Badezone Halfdansgade lige ved siden af eller de 100 meter videre ned til Havnebadet.

Opholdstrappen er 5 meter bred og præcis 57,2 meter lang. Den fungerer som én sammenhængende bænk i flere etager, der knækker ind og ud i forskellige nicher undervejs, så man kan finde sig sit eget hyggehjørne. Det laveste repos oversvømmes af tidevandet, og trækonstruktionen er holdt fri af selve kajens granitkant og bygget henover det lille stenrev i vandet.

Det er Albjerg & Buchardt Arkitekter, der har formgivet Oasetrappen for Københavns Kommune.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling