pixel

Forbind Glyptoteket og Christiansborg — og gør Istedgade bilfri?

Knap 200 forslag til forbedringer af byens rum er indtil videre tikket ind hos CityChange.

Dantes plads kobling

189. Så mange forslag til forbedringer af Københavns byrum er indtil videre tikket ind på CityChange — Magasinet KBHs parallelle spor, hvor vi med ny teknologi vil give beboernes idéer til byen betydeligt bedre mulighed for at blive til virkelighed.

Mange af forslagene er brugerne af app'en helt enige om.

F.eks. støtter 42 ud af 42 et forslag om at begrønne H.C. Andersens Boulevard. Og der er også 100% støtte til at renovere gaden Ved Sporsløjfen på Østerbro — og til at lukke Axeltorv for biler.

Nogle er der mere delte meninger om. 46% synes det er en god idé at lave den gule mur langs Assistens Kirkegård ud til Nørrebrogade om til en grafittimur. Men 54% gør ikke.

Og andre kan kun samle støtte fra et mindretal. Kun 7 ud af 21 mener f.eks., at der bør være et lyssignal for enden af Lille Langebro på Islands Brygge-siden.

Her kigger vi på et lille udpluk af de mange forslag, der indtil videre er modtaget. Du kan finde dem alle i app'en. 

Har du allerede CityChange installeret på din telefon, kan du hoppe direkte til det relevante forslag ved trykke på de røde titler herunder. Her kan du så selv stemme og kommentere på forslaget.

De næste par måneder venter snakke med Københavns Kommune om et samarbejde, så de bedste af de forslag, der kommer ind via CityChange, løbende kan blive realiseret i byrummet.

Har du endnu ikke downloadet CityChange til din telefon, kan du gøre det lige her:

iOS: Download fra Apple App Store

Android: Download fra Google Play


Bilfri Istedgade

FORSLAG Bilfri Istedgade
STEMMER 27
STØTTE 81%

► Lav Istedgadekvarteret mere grønt og bilfrit. Potentialet for et fælles kultur og handelsmekka, er åbenlyst.

 


Byt parkeringsplads med demokratiplads

FORSLAG Byt parkeringsplads med demokratiplads
STEMMER 4
STØTTE 100%

► Mon ikke arkitekt Thorvald Jørgensen ville vende sig i graven, hvis han så at hans flotte og centrale slotsgård (i Christiansborg) bliver brugt som parkeringsplads? At bruge pladsen som en parkeringsplads tager pusten fra området, og vitterligt alt andet (fx. demokratioplysning) ville være bedre.

 


Luk Axeltorv for biltrafik

FORSLAG Luk Axeltorv for biltrafik
STEMMER 12
STØTTE 100%

► Axeltorv er i dag et byrum der bliver splittet op af gennemkørende biltrafik, der opdeler den i to mindre pladser omgivet af tung trafik. Forslaget går derfor på at få fjernet vejene og erstatte dem med ren cykelsti, og dermed bygge en samlet plads med mulighed for et bedre byliv. Cykelstien til cykeltrafik kunne laves i samme stil som ved Rådhuspladsen eller ved Amagertorv for at være mere diskret.

 


Springvand på Fadet

FORSLAG Springvand på Fadet
STEMMER 2
STØTTE 100%

► I dag er der cykelstativer og noget, som vist kaldes legeplads, for at overholde lokalplanen, men som kun er ubrugelige stålstolper. Jeg foreslår et springvand med siddepladser, som inviterer til børneleg, skaber stemning og trækker livet fra café, vinbar og evt. restaurant ud på pladsen. Det skaber samtidig en flottere forplads til højhuset.

 


Remove traffic light

FORSLAG Remove traffic light
STEMMER 23
STØTTE 93%

► The amount of traffic at this intersection does not necessitate a traffic light. Instead have traffic on Ny Kongensgade yield to the (much more frequent) Vester Voldgade traffic. Currently Vester Voldgade has lots of bike traffic, but many stoplights, which makes biking along it frustrating. Additionally, removing traffic lights will save money in maintenance cost.

 


Connect Glyptoteket and Christiansborg

FORSLAG Connect Glyptoteket and Christiansborg
STEMMER 5
STØTTE 100%

 Connect the Glyptoteket with Dantes Plads and C'borg. Natural axis, walking friendly. Resurface the road outside Glyptoteket with cobblestones and slow the cars. Make crossing points to the front door of Glyptoteket. Remove cars from Dantes Plads and flatten the raised vents to encourage visual connection at eye level. Great for tourism, great for people. Great for drivers too, they can slow down and enjoy the view.

 


Lav den gule mur om til kunst

FORSLAG Lav den gule mur om til kunst
STEMMER 15
STØTTE 43%

 Det koster en kvart million om året at rense graffiti af den gule mur på Assistens Kirkegården ud til Nørrebrogade. Lav murens side om til et langt kunstværke hvor man evt. inviterer forskellige graffiti-kunstere til at bidrage med deres værk. Dette ville gøre muren til en spændende attraktion, og kommunen kan spare penge på maling.

 


Dette var blot syv af de p.t. cirka 200 forslag, der er stillet på CityChange. Se dem alle — og stem og kommentér — i app'en.

iOS: Download fra Apple App Store

Android: Download fra Google Play

Mest læste

kommentarer

Ann Seemann
Skønne forslag, dog mega ærgerligt at appen ikke fungerer. Jeg har nu forsøgt at oprette en bruger flere gange, men bliver smidt af hver gang. Hvor kan man få hjælp til det?
redaktoren Ann Seemann
Vi er i går blevet opmærksomme på en teknisk fejl, når man opretter en ny bruger. Vi arbejder på at rette fejlen og håber, at det sker i løbet af i dag eller i morgen.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling