pixel

Træhytter til studerende tager hul på Jernbanebyen

Midlertidige boliger til ungdommen opføres omgivet af træer og krat på Vesterbros gamle godsbaneareal.

cph village jernbanebyen

For langt de fleste københavnere er det stadig et helt ukendt territorium, men mellem Vesterbro og Sydhavn ligger et stort godsbaneterræn, der har udtjent sin rolle og derfor er udset til at blive byens næste udviklingsbydel.

I Jernbanebyen kan bygges op mod 5.000 boliger i løbet af 2020'erne, og allerede næste år forventes en fortrop på godt 200 studerende at tage hul på fremtiden mellem de gamle banelegemer, tomme remisebygninger og lagerhaller.

De kommer til at bo i Cph Village II: Et midlertidigt modulbyggeri på lige over 4.000 etagemeter fordelt på 92 små boliger og et fælleshus. Nybyggerlandsbyen opføres på et ubebygget areal ejet af DSB Ejendomme og får lov at stå i ti år.

Som II-tallet indikerer er den kommende Cph Village på Vesterbro en direkte efterfølger til den første Cph Village på Refshaleøen, der snart har to-års fødselsdag.

Det grundlæggende koncept med rækker af midlertidige studieboliger stablet i to lag er det samme, men mens de 162 unge mennesker på Refshalevej bor langs kajkanten i ombyggede fragtcontainere, flytter næste generation Cph Villagers ind på Otto Busses Vej i studenterhybler konstrueret af træ lige op ad en lille byskov.

Fyrretræsmodulerne får grønne tage, udvendige trapper og terrasser under halvtag mellem boligerne – som kan skilles ad og genopføres et nyt sted, når tiden i Jernbanebyen er udløbet.

Placeringen er en af de mere tilgroede på det gamle godsbaneareal med både frugttræer som i en have og store tætte træer med krat som i en skov, foruden en lysning med højt græs.

Og de eksisterende naturlige kvaliteter skal så vidt muligt fastholdes og styrkes frem for tæmmes til en mere traditionel park. Der skal dog nødvendigvis også lægges ren jord ud på dele af det forurende, tidligere industriareal, og en håndfuld træer må formentlig fældes for at få plads til hele studieboliglandsbyen – Cph Village vil som erstatning plante 23 nye træer med en starthøjde på to-fem meter.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Det var for dyrt at grave Vasbygade ned, lød konklusionen. Men prisen for ikke at gøre det er højere, skriver Anders Ojgaard i en kommentar.

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.
læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling