pixel

Cykel-hæder til Copenhague

kbh magasin

Brandingen af København som klodens cykel-hovedstad har fået sat endnu et hak i sengestolpen - årets Prix Europeen fra det franske transport-magasin Ville, Rail & Transports.

Fagnørderne fra Frankrig er vilde med vores mange velholdte cykelstier og med at halvdelen af københavnerne hver dag bruger cyklen som transportmiddel. Og så syntes de at planerne om flersporede ekspres-cykelstier er tres fantastique.

"Det er dejligt, at vores mangeårige arbejde for at blive verdens bedste cykelby kan inspirere ude i verden," kommenterer overborgmester Frank Jensen.

"Der er virkelig perspektiv i det, hvis borgerne i alle verdens storbyer begynder at cykle lige så meget som københavnerne. Allerede nu taler udlandet om at Copenhagenize deres byer. Jo flere, der får øjnene op for cyklens fortræffeligheder, dets bedre," supplerer cykelborgmester Bo Asmus Kjeldgaard.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling