pixel

Cykelrute scorer stort

kbh magasin

Den grønne cykelrute tværs gennem København er det bedste og smukkeste nye bymiljø i Danmark. Det har den nu Byplanprisen 2013 som bevis for.

Den tværgående cykelrute, der i Frederiksberg Kommune hedder Den Grønne Sti og i Københavns Kommune Nørrebroruten, bugter sig i helt bilfri omgivelser gennem parker og langs baghaver, med blandt andet Nørrebroparken, Superkilen og Åbuen over Ågade som specialtilpassede seværdigheder undervejs.

Cykelruten har vundet Byplanprisen for de to kommuners samarbejde og fordi den skaber nye byrum, der binder byen sammen med kvalitet og oplevelse for de bløde trafikanter. Den var faktisk også nomineret i 2010, men siden er alle afbrydelser af ruten blevet lappet og blandt andet Superkilen kommet til.

To gange før er hæderen gået til Hovedstaden: I 2009 for kanalbyområdet Sluseholmen, og i 2003 for byfornyelsen på Islands Brygge. Byplanprisen er uddelt af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening siden 1996.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling