pixel

Vanløses nye kæmpeskole bygges af mursten fra forgængeren

1.900 børn skal undervises og et helt lokalområde mødes på folkeskole-campus ved Ålekistevej.

damhusengens skole vanløse

På hver side af Lønstrupvej ligger den tidligere Vanløse Skole og den tidligere Hyltebjerg Skole og udgør tilsammen Damhusengens Skole. De to gamle naboskoler blev i 2017 lagt sammen administrativt, og nu begynder også den fysike sammensmeltning til, hvad der bliver en af Københavns absolut største folkeskoler.

Kort
Damhusengens Skole

Hele syv spor på hvert klassetrin og i alt 1.900 elever bliver kapaciteten på fremtidens kæmpeskole ved Ålekistevej, der dækker hele skoledistriktet i det sydlige Vanløse.

Vanløse Skoles gamle bygninger bliver ombygget og renoveret, mens en række nye bygninger skyder op, hvor Hyltebjerg Skole før lå. For at gøre Damhusengens Skole overskuelig og i øjenhøjde med børnene, vil den nemlig ikke bestå af én samlet bygningskrop men være delt op i mindre enheder og åbne områder, som er lette at skelne fra hinanden.

Fortidens skoler bliver også i helt bogstavelig forstand til fremtidens, når op mod tre fjerdedele af murstenene fra nedrevne Hyltebjerg Skole genbruges til facaderne. De mange sten har forskellige farver og nuancer og vil give Damhusengens Skole en distinkt visuel hilsen til historien.

Skolens område vil også rumme daginstitution, fritidshjem, kvarterhus, svømmehal, legeplads og offentlig park, og ambitionen er, at det skal blive et samlingspunkt for hele lokalområdet. De mange faciliteter skal give liv fra morgen til aften, når lærere og elever ud på dagen afløses af lokale beboere og familier i for eksempel det kommende kvarterhus, i et nyt videns- og læringscenter eller i håndbold- og svømmehallen.

Damhusengens Skole forventes færdig i 2021. Københavns Kommune har sat omkring 500 mio. kroner af til projektet, som udvikles og opføres af partnerskabet Trust.

Trust udgøres af arkitekterne Kant og Nøhr & Sigsgaard, landskabsarkitekterne GHB, ingeniørerne Domina og Norconsult, samt entreprenøren Enemærke & Petersen.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling