pixel

Danmarks dyreste bolig koster 100 millioner

Villapriserne i København er steget med mere end en fjerdedel på halvandet år. Den aktuelt dyreste bolig i Danmark er sat til salg for 100 millioner i Ny Kongensgade. Kom med indenfor.

Danmarks dyreste bolig

Det sidste halvandet år er salgspriserne for boliger i København kravlet hurtigt opad.

Ifølge boligsiden.dk er kvadratmeterprisen for villaer i København steget med godt 11.000 kroner fra marts 2020 til december 2021.

Det svarer til en stigning på 32%, og nu skal man i gennemsnit betale 46.465 kroner pr. kvadratmeter for den villa, man har tænkt sig at købe.

Selvom kvadratmeterprisen er steget betragteligt, så ligner gennemsnitsprisen håndører ved siden af den dyreste bolig til salg på dansk jord nu: En villa i Ny Kongensgade 3 få meter fra Frederiksholms Kanal og Christiansborg.

Hvis man vil have fingre i boligen — der omfatter alle fem etager af et byggeri fra 1757 — skal man slippe 4,7 gange så meget pr. kvadratmeter: 215.982 kroner. Og eftersom der er hele 463 kvadratmeter at brede sig ud på, så er prisen for hele molevitten 100 millioner kroner.

Philip de Lange-træk i villaen

Det fredede palæ havde ifølge ejendomsmægleren Philip de Lange inde over processen, ligesom man også mener, at den kendte dansk-hollandske arkitekt slog stregerne til naboen Det Barchmannske Palæ, der i dag huser Johan Borups Højskole.

Ligesom nabopalæet er den 100 millioner kroner dyre villa i senbarok stil med røde mursten, rundbuet portåbning og sortglaseret tag på forhuset.

Bag porten gemmer sig fem etager forbundet af et ottekantet trappetårn, 12 værelser, et bibliotek og vinkælder og et gårdrum lukket af med nabohusets gule bindingsværksmur.

Da bygningen blev opført, lå den nærmest midt imellem Christiansborg og volden. I dag er volden væk og byen udvidet mod vest med for eksempel H.C. Andersens Boulevard, Glyptoteket og Tivoli, der alle ligger en kort spadseretur væk. 

Anden dyreste nogensinde

Selvom 100 millioner er et svimlende højt beløb, så er der stadig en god bid vej op til det dyreste boligsalg på dansk jord nogensinde. Det fandt sted sidste år, da en liebhavervilla i Vedbæk blev solgt for 150 millioner.

Inden da var den dyreste solgte villa i Danmark 'Bella Vista' i Hellerup, der blev solgt for 75 millioner kroner i 2008.

Palæet på Ny Kongensgade 3 er fortsat til salg, og med mindre der bliver slået en fjerdedel af prisen, vil det lande på en andenplads over dyreste boligsalg i landet.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

Niels Erik Nielsen_1
Kan men tale om en villa, når man ikke kan gå rundt om huset? Ejendommen Ny Kongensgade 3 ligger jo låst i en en husrække. Nu synes jeg begreberne blive misvisende.
redaktoren Niels Erik Nielsen_1
Det er en værdig pointe, men rent boligstatistikmæssigt er den kategoriseret som en "villa" og indgår dermed i dén pulje, når der beregnes kvadratmeterpris.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling