pixel

Nye dansehaller på Carlsberg får 20 meter til loftet

Næsten 100 millioner kroner bliver investeret i at bygge Carlsbergs gamle Kedelhus fra 1925 om til 'Dansehallerne'.

Dansehallerne i Kedelhuset

Da Carlsberg Byens nedlagte mineralvandsfabrik Tap E i 2017 skulle omdannes til boliger, kontorer og butikker, måtte Dansehallerne finde et nyt sted at holde til, indtil de kunne få en ny, og permanent, placering i Carlsberg Byen.

Efter nogle år med midlertidige adresser — blandt andet på H.C. Andersens Boulevard — er ventetiden snart slut.

Moderne dans i gamle klæder

I sin tid blev Tap E til en dansehal, fordi to af Københavns dansescener i 2008 indgik en aftale med Carlsberg Byen om at ombygge den nedlagte mineralvandsfabrik til scener og dansestudier. 

Nu bliver samme ombygningsnummer gentaget små 200 meter fra de originale haller i Tap E — men i større skala.

Denne gang er det den lige knap 100 år gamle bygning 'Kedelhuset' på Pasteursvej,der skal have nyt liv som Danmarks nationale center for dans og koreografi.

Industriens katedral

Den fredede bygning med røde tegl stod tidligere for at producere varmt vand til Carlsbergs ølproduktion, og den blev anset som et af samtidens stærkeste eksempler på funktionel industriarkitektur.

Mikkelsen Arkitekter, der står for ombygningen af de 4.500 m2, kalder da også projektet for 'kroppens frie bevægelse i industriens katedral'.

20 meter til loftet over scenen

Kvadratmetrene er fordelt på to etager med indgang i stuen. Andensalen er ét stort rum med betonbuer og cirka 20 meter op til loftet.

Når ombygningen er færdig, kommer man gennem indgangen i stueetagen til at vandre ind i et åbent entréområde, som både skal fungere som samlingssted for nye besøgende, pausested mellem øvesessioner og som café i dagtimerne.

Resten af stueetagen skal rumme dansestudier, omklædningsfaciliteter og administration. Og på 2. sal får den store scene masser af luft i den højloftede buehal.

De kommende scener og studier skal kunne bruges af både professionelle dansere og amatører.

Vil du se, hvordan Kedelhuset så ud i 2020, kan du se Augustinusfondens julehilsen optaget i de kommende dansehaller. Fonden har spyttet 25 millioner kroner i den kasse, der skal betale for den omfattende ombygning.

Derudover støtter Lokale- og Anlægsfonden projektet med syv millioner kroner. Også Københavns Kommune og en række andre fonde har bidraget til finansieringen, der i alt løber op i 92 millioner kroner.

Der forventes byggestart i løbet af 2021. 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling