pixel

En ny plads i kongehusets nabolag

Designmuseet i Bredgade omdesigner sin forplads for at lokke mere udeliv til den fornemmeste del af byen.

designmuseum danmark cobe

Der er ikke mange oplagte steder at slå sig ned og hænge lidt ud langs palæerne i Frederiksstadens symmetriske gader. Men lige ved Amalienborg og Marmorkirken byder Designmuseum Danmark snart det udendørs og uformelle byliv velkommen midt i Københavns allerfineste kvarter.

Kort
Designmuseum Danmark

Den i dag ret selvudslettende brostensgård foran museet ud mod Bredgade får nemlig et markant makeover, der skal åbne ankomsten op for museumsgæsterne og også lokke forbipasserende til med caféborde og udendørs udstillings­montrer.

»Vi vil gerne give noget tilbage til byen. Den nye plads vil, med respekt for stedets historiske værdi, tilføre området en moderne og tidssvarende profil,« siger museumsdirektør Anne-Louise Sommer.

Designmuseum Danmark hed Kunstindustrimuseet indtil 2011 og har siden navneskiftet femdoblet besøgstallet til at blive et top-5 museum i hovedstaden. 288.000 københavnerne og turister kom i 2017 forbi udstillingerne med industriel design, møbelkunst og kunsthåndværk.

Det sætter pres på de fredede kvadratmeter i det gamle Frederiks Hospital fra 1700-tallet, og derfor rykker billetsalg, butik og café nu ud i en sidebygning på forpladsen som led i omdesignet.

Forvandlingen går i gang i maj, og den nye mere inviterende plads ventes klar i november.

Specialister i københavnerpladser

Pladsen får lagt nye brosten og plantet et par kirsebærtræer, men udover muligheden for en kop kaffe i en forhåbentlig hyggelig atmosfære bliver trækplasteret de skulpturelle montrer, hvor man kan kigge på samtidsdesign uden at løse billet.

Smagsprøver fra museets skatkamre rykkes udenfor i specialfremstillede messingmontrer, der er vejrrobuste fortolkninger af de klassiske udstillingskasser, som designikonet Kaare Klint indrettede museet med i 1920'erne.

Nogle vil stå på på sokler, andre løftes op i højden, og alle vil de lyse op om aftenen for at pirre nysgerrigheden ude på Bredgade.

Renoveringen af de godt 700 m2 plads og 100 m2 sidebygning er lagt i hænderne på de brandvarme arkitekter fra Cobe, der har transformering af københavnske byrum som et af deres specialer.

Tegnestuen står senest bag Røde Kors-trappen på Blegdamsvej og har været med til at tegne hovedstadens mest markante nydesignede pladser, Nørreport og Israels Plads. Cobes principper om at bruge byen som en udvidet dagligstue er også ved at materialisere sig som Karen Blixens Plads (det vil sige det nye universitetstorv ved KUA) og med Alfred Nobels Bro over Frederiksholmsløbet i Sydhavn.

Museet holder åbent under hele omlægningen, der er blevet mulig med en donation på 25 mio. kroner fra Annie & Otto Johs. Detlefs’ Fonde, og allerede er tyvstartet langs Bredgades fortov med istandsættelse af den historiske gitterport.

I sommeren 2019 får pladsen ved Designmuseum Danmark i øvrigt selskab af endnu et aktivt byrum og mødested i Frederiksstaden, når metroen begynder at køre til Marmorkirken og dens opgraderede stationsplads – dog ikke også i Bredgade, men på St. Kongensgade-siden af kirken. 

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Fra 7. juni 2019 kræver det medlemskab at læse med

Bliv medlem af Magasinet KBH — fra kun 20,-/md.