pixel

Filmfyrtårn slukkes

kbh magasin

Laserdisken i Sankt Peders Stræde har siden 1992 forsynet københavnske filmsamlere med sjældne titler, der ikke lige kan findes i Fona, og specialudgaver, der ellers slet ikke udgives herhjemme.

Men efter julehandlen er det slutprutfinale for det hæderkronede filmmekka, der har sidste åbningsdag i Pisserenden 23. december 2010.

Laserdisken har ganske vist før truet med at lukke, for derefter at blive overtalt af kunderne til at fortsætte, men denne gang er der ingen vej udenom at webhandlen er blevet for stor en konkurrent for den store specialbutik.

Laserdisken fortsætter dog selv på nettet og i moderbutikken i Aalborg, der har 25-års jubilæum i år.

Fortsætter gør formentlig også indehaver Hans Kristian Pedersens stædige kamp mod domstolene, Kulturministeriet og den danske videobranche, der aldrig har været vilde med at han formidler film udgivet i andre verdenshjørner. Læs mere om de uendelige retsager i Laserdiskens jubilæumsskrift.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling