pixel

Fiskerkonen flyttet i Sydhavnen

kbh magasin

Den savnende skulptur Fiskerkonen fra Gammel Strand er pludselig dukket op igen – midt på fortorvet foran Sydhavn Station.

Det lille københavner-ikon blev i 2011 sendt i depot af metrobyggeriet på Gammel Strand, hvor granitfiguren ellers havde stået siden 1940 til minde om de generationer af kvinder, der solgte fisk fra byens første kystlinje.

Nu har Sydhavnen fået lov at låne hende i et helt år, frem til 3. juli 2016. På foranledning af udstillingsstedet Sydhavn Station, der selv bor inde på selve S-togsstationen og har omdannet ventesal og billetkontor til galleri.

Mens Fiskerkonen bor på stationsforpladsen, vil hun blive akkompagneret af nutidskunst på et stort billboard på en mur under jernbanebroen. Her vil de 10 kunstnere bag Udstillingsstedet Sydhavn Station på skift præsentere kunst i plakatformat, der forholder sig til besøget.

fiskerkonen_sydhavn_station_2.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

Industri og erhverv rykker ud af Valby, og flere nye boligområder ser dagens lys. Særligt Valby Syd bliver forandret i de kommende år.

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling