pixel

Ventesalen er et kunstgalleri

Sydhavn Station har fået sit eget udstillingssted, og det har overtaget plakatstandene fra annoncørerne.

kbh magasin

Fakta

Udstillingsstedet Sydhavn Station

Ligger på Sydhavn Station, Kbh SV

Åbent torsdag-søndag klokken 13-17. Men plakatstanderne kan beskues lige så længe togene kører.

Se mere på galleriets blog

Næste gang du venter på S-toget på Sydhavn Station, er det ikke intetsigende reklamer, du kommer til at kigge på imens. Hele 15 af de plakatstande, der før tilhørte den forbrugsorienterede dark side, står nemlig nu i kunstens tjeneste.

Plakatværkerne kommer fra et nyt kunstgalleri, der ligger i et par lokaler for enden af standene – altså på selve stationen. Ti danske samtidskunstnere står bag udstillingsstedet, der ikke bare bor på Sydhavn Station, men også har taget sit lidet prangende navn efter den.

Alt sammen for at fjerne de prætentiøse elementer, som man godt kan opleve står i vejen for den egentlige kunstoplevelse. Især i det hipster-miljø, hvor samtidskunsten nu engang oftest kan beses.

img_0343.jpg

Kunst to-go

På galleriet Sydhavn Station er omgivelserne mildest talt ukunstlede, og derfor står værkerne nøgent tilbage. Både på de 50 kvadratmeter, som det egentlige udstillingssted på stationen tæller, og ude på plakatstanderne, som du ikke kan undgå at komme forbi på din vej til perronen.

Og du behøver ikke misse det næste tog for at få en kulturel vitaminindsprøjtning. Indholdet i plakatstandene er "kunst to-go” og let tilgængelig i den forstand, at det ikke behøver kræve meget af din tid, at få udfordret dine hverdagstanker.

For selv om plakatstanderne ikke skal fungere som tidsrøvere, skal værkerne stå i kontrast til den hverdagskulisse, stationen er. Meningen er at udfordre kedsommelige forestillinger og få dig til at genoverveje dine egne fordomme. At rive op i de gængse meninger om en sort/hvid verden på den ellers neutrale setting Sydhavn Station.

Får du smag for mere, står døren for enden af plakaterne åben torsdag til søndag mellem 13 og 17.

img_0362.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling