pixel

Metrostatus: Stationer på sydhavnsmetro når i bund

Gravearbejdet til de to første stationer er færdigt — og der er tanker om at udvide M4 i fremtiden.

Sydhavn Metro Fisketorvet

Det er kun gået godt en måned siden, at metroens nye linje M3 — Cityringen — satte gang i sine tog, men hvis man allerede synes, den er blevet lidt hverdagsagtig, kan man glæde sig til, at M4 snart slutter sig til familien.

Allerede i starten af det nye år åbner første etape der kører til Nordhavn Station for kort efter — ude på selve Nordhavn — at dukke op på overfladen ved stationen Orientkaj.

Og i 2024 får de mange beboere i det nye Sydhavn så endelig den transportforbindelse ind til byens indre, som de har sukket efter i flere år. Arbejdet med de fem nye stationer er i fuld gang, og på Enghave Brygge og Sluseholmen er man for nylig blevet helt færdig med gravefasen og kan fortsætte til byggeriets næste stadier.

Mulige forlængelser i begge ender

Når Sydhavnsmetroen åbner, vil M4 køre fra Orientkaj i nord til Ny Ellebjerg i Syd. Men mere vil komme til senere. Metroen på Nordhavn vil blive udvidet i takt med bydelen, og man kan forvente, at de næste to stationer åbner inden for ti år. Yderligere to vil komme til i årene efter, og på den helt lange bane er der tale om at forlænge under vandet, så M4 kører videre til Hellerup.

I den anden ende vil Ny Ellebjerg formentlig heller ikke være endestation for evigt. Hvidovre og Rødovre vil gerne have, at linjen fortsætter derud — men der er også tale om at lade en gren af den svinge nordpå til Valby og videre op gennem Frederiksberg hele vejen nordpå til Emdrup.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Testkørsler er i gang, og der er ikke længe til åbningen af metroens næste udvidelse — med et nyt koncept for stationsdesign.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling