pixel

Flere statsmænd på Bryggen

kbh magasin

De nye boligområder på det sydligste Island Brygge fortsætter med at spise sig ind på Nokken, og de fortsætter også med at få statsmandsadresser for det.

Fem kommende veje og en ny plads ved Bryggen er per 1. december opkaldt efter tidligere danske regeringsledere. Pladsen opkaldes efter Viggo Kampmann, Hilmar Baunsgaard er inspiration for en boulevard, mens Vilhelm Buhl, Knud Kristensen, Niels Neergaard og Johan Henrik Deuntzer lægger navn til hver deres gade.

I kvarteret ligger i forvejen blandt andet Jens Otto Krags Gade, Paul Hartlings Gade og den i sene nattetimer kvaler givende Carl Th. Zhales Gade.

Selvom både Buhl og Kristensen var småkontroversielle statsministre, er de faldet i Vejnavnenævnets nåde, fordi de trods alt var demokratisk valgte. Det gælder ikke for andre af landets skandaliserede statsledere som Erik Scavenius, Otto Liebe og M.P Friis, der derfor er sprunget over i rækken.

Imens kan nattens taxichauffører frygte for, at lejlighedkomplekserne i statsministerkvarteret bliver så mange, at turen også kommer til Tage Reedtz-Thotts Gade, Ludvig Holstein-Holsteinsborgs Gade og Christian Emil Krag-Juel-Vind-Frijs Gade.

Læs mere hos Politiken

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling