pixel

Flyspotting fra sofaen

Når Flyvergrillen ikke er nok: Følg alle fly i Københavns luftrum på nettet.

kbh magasin

Kender du det, at et jetfly kommer brølende over den københavnske himmel uden dig, mens du står tilbage og funderer over, om du mon ville være endt i Rio eller Riga? Nu er svaret aldrig mere et par klik med musen væk.

WebTrak hedder en ny åben service fra Københavns Lufthavn (eller bare CPH blandt frequent flyers), der på et Google-map animerer samtlige fly, der letter, lander eller bare cruiser hen over byen – indtil eller fra 5.000 meters højde, og også på startbanerne.

Og det er væsentligt, det med samtlige, for den gængse flyspotter-app har som regel kun omkring halvdelen med. Til gengæld må man så leve med, at WebTraks små røde (landende) og grønne (lettende) fly ind til videre er et par timer bagud på skærmen i forhold til ude i luftrummet.

Webportalen kan selvfølgelig alle informationer om både flyvningen og flyvemaskinen, og har man ikke andet at lave, kan den afspille hele døgnets flytrafik fra en hvilken som helst dato i arkivet, der starter i februar 2013.

Guf for flyspottere, der ellers ikke har det for let i København, når det kommer til faciliteter, men reelt er henvist til en jordbunke ved den i øvrigt på alle måder herlige Flyvergrillen i Kastrup.

Men WebTrak er også tiltænkt et mindre... skal vi sige... passioneret, publikum. Det trækker nemlig sine data fra omfattende støjovervågningssystemer og er sat i verden som del af Københavns Lufthavns miljøpolitik – du kan derfor i systemet klage direkte til CPH over støj fra en bestemt afgang.

Klik her for selv at flyspotte

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling