pixel

Grill og hygge i København? Få inspiration her.

grøn park

Når de lune temperaturer strømmer ind over landet, og solen står højt på den blå, skyfri himmel, får det unge som ældre udendørs.

Selvom den danske sommer er kendt for sit vekslende vejr, er der næsten ikke noget, der kan slå en rigtig lun, dansk sommerdag og -aften. Den danske sommer er fantastisk, når den viser sig fra sin gode side, og den får os ofte til at søge mod strand og parker med en picnickurv, tæpper og en grill under armen.

Vi hopper i et par lækre Angulus sandaler og sætter kursen mod grill og hygge med vennerne.

Men hvor skal man egentligt søge hen og grill en lun sommeraften i København? Mulighederne er mange, og i denne artikel kommer vi med to bud på, hvor du og vennerne kan søge hen, når det danske sommervejr rammer landet. Derudover har vi samlet et par ekstra tips, som du også bør læse igennem.

Én af Københavns naturgrønne parker

Du kan uden problemer vandre Københavns grønne områder tynde i et par Clarks sko, da København vrimler det med grønne parker og områder, hvor du nemt kan slå dig ned med vennerne en skøn sommeraften.

Ikke desto mindre skal du sørge for at tjekke, hvorvidt det er tilladt at grille i parken, inden I tager derhen. Det er nemlig ikke tilladt at grille i alle Københavnske parker. Vi har dog fundet et par parker og grønne områder, hvor I enten kan tænde op i Smokey-Joen eller engangsgrillen eller benytte én af de opstillede grille.

I Hans Tavsens Park på Nørrebro er der både mulighed for at tage din egen grill med eller benytte én af de opstillede, hvorimod du i Ørstedsparken tæt på Nørreport og i Enghavepark på Vesterbro selv skal medbringe en grill.

Fælledparken er om nogen kendt for at tiltrække mennesker om sommeren, og derfor er det en meget populær park. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke må medbringe egen grill, men derimod kun må benytte de opstillede grille, som naturligvis er til fri afbenyttelse.

Grill direkte ud til vandet

Vil du gerne have mulighed for at tage et dyp indimellem, kan du med fordel søge mod vandet.

Amager Strandpark fik i 2005 et helt nyt design, og du kan både vælge at grille på stranden direkte ud mod vandet eller søge mere indad mod de grønne arealer. I og omkring Amager Strandpark kan du også både stå på rulleskøjter, windsurfe og surfe, spille minigolf og meget mere, og du kan altså snildt få timerne til at gå herude.

Søger du til gengæld vand længere inde mod byen, er Islands Brygge en anden mulighed. Islands Brygge er med sit havnebad et sandt trækplaster om sommeren, og der er rig mulighed for at tænde op i grillen og købe en lækker is i kiosken, når grillpølsen er spist.

Lad dig ikke snyde af solen

Til trods for at solen står højt på den skyfri himmel, og temperaturene er høje, må du endelig ikke lade sig snyde af varmen. Det danske sommervejr er kendetegnet ved at være vekslende, og lige så hurtigt som solen kom, lige så hurtigt kan den forsvinde igen.

Derfor er det en god idé at pakke et par ekstra tæpper, en sweater eller let jakke, hvis du har planer om at sidde ude til hen på aftenen. Svenske Peak Performance har i mange år skabt lette vindjakker, som er ideelle til brug, når solen går på hæld og temperaturene sænker sig. Peak Performance jakker er favoritter blandt både mænd og kvinder, og det er altså ikke uden grund.

Nu skulle du gerne have fået et par tips og inspiration til, hvor du kan søge hen og grille en skøn sommeraften i København.

Dette er en sponsoreret artikel

Afsenderen har betalt for at få artiklen med i Magasinet KBH

Mest læste

seneste
sponsoreret

byens rum &
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling